Blog
0   7

Den fransk/spanske forbindelse

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

“Rejs med…..” og det gjorde vi. Vi tog en introduktion til fransk og spansk - og næsten uden forudsætninger. Alligevel mærkede vi suset fra noget næsten ukendt.

7. klasses "rejse"

D. 26. september fejres 20 år med Den Europæiske Sprogdag og ud af de mange aktiviteter man kunne melde sig til via sprogdagens hjemmeside, havde jeg valgt “Rejs med….” sammen med 7. klasse. Det var to gange 45 minutters indføring i fransk og spansk sprog og kultur via en Zoom forbindelse, og eleverne var klar også selvom jeg og de ikke helt vidste, hvad der ventede dem. En franskunderviser fra Institut Français og en spanskunderviser fra Studieskolen i København - begge “ægte” -  gav os en indføring i sproget, landet, maden, hvad man skal se, hvis man rejser der samt nogle vigtige gloser. Det hele på landets sprog - selvfølgelig. De to lærere formåede at gøre sproget meget enkelt og vise billeder eller illustrationer samtidig, hvilket gjorde det lettere for eleverne at følge med og gætte sig frem til det, de ikke rigtig forstod. Der blev vist små filmklip og eleverne fik lov til at prøve kræfter med lidt fransk og spansk udtale. Ikke helt nemt men jeg var alligevel lidt overrasket over, hvor meget eleverne egentlig vidste om især fransk mad - ikke kun croissant og baguette - og adspurgt af franskunderviseren kunne de svare på, om de kunne lide det eller ej. Spanskunderviseren var fra Columbia, hvilket forvirrede eleverne lidt i starten, indtil hele den spansktalende verden blev præsenteret (og sangerinden Shakira) og nogle små forskelle i det spanske sprog i Sydamerika og Spanien blev præsenteret for os. Rigtig sjovt og spændende at få bragt et stykke af verden ind i klasselokalet og vidunderligt, at eleverne er interesserede og nysgerrige. “Hola” og “salut” har vi gået og sagt hele ugen. Jeg tror de syntes det var lidt eksotisk og jeg havde med vilje valgt to sprog, der ikke undervises i på min skole. Måske åbnede (sprog)verdenen sig lidt mere for 23 skoleelever på en helt almindelig hverdag. Hermed en anbefaling til næste års sprogdag. Prøv det.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
993 andre er allerede tilmeldt