Blog
0   14

Nyt praktikår

Abonner på nyt om Praktiklærerforeningen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Skolen er åben igen...

og er klar til et nyt hold studerende, forhåbentligt uden Corona og flere nedlukninger. De studerende som har søgt landet UC’er har fået besked om optagelse og er nu godt i gang med deres uddannelse og mødet med de nye praktikskoler. 

Praktikkoordinatorerne venter spændt på antal af studerende, der kommer til lige netop deres skole. Hvilke fag kommer mon i spil? Hvilke praktiklærere skal gøres klar? Hvilke klasser skal lægge “kroppe” til? 

Artiklen fortsætter under banneret

Lige om lidt, får vi svar på alle de spørgsmål og skal til at tage stilling til praktikkens gang. Har erfaringerne fra Covid19 ændret den måde, vi vil gribe tingene an på, eller fortsætter vi som før nedlukningerne. 

Under nedlukninger har vi ændret på vores didaktiske overvejelser, skabt nye relationnære veje og ikke mindst navigeret rundt i det online klasseværelse. 

Alle de gode erfaringer fra perioden vil præge hverdagen og ikke mindst fremtidige praktikforløb. 

De studerende, der kommer retur til 2. eller 3. niveau praktik, vil i hvert fald være mere fleksible i deres planlægning, da de i deres forrige praktik hurtigt skulle ændre deres undervisningsplaner fra fysisk til online, finde nye veje at skabe relationer i et ukendt Teams for både studerende og praktiklærere. 

Nu må det være praktiklærernes opgave at støtte de nye 1.niveausstuderende til at udvise samme fleksibilitet fra start, at turde være omstillingsparate i undervisningssituationerne og efterfølgende reflektere over deres handling. 

Corona har også gjort både elever, lærere og studerende mere sikre i brugen af digitale midler. Meget tid er blevet sparet i transport eller bevægelse fra afdeling til afdeling ved “det digitale møde”. Den tid er med fordel blevet brugt med de studerende til fx sparring eller vejledning. 

Lad os hjælpe hinanden med at tage de ting Corona har lært os med ind i det nye praktikår:) 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Praktiklærere er for alle, der tager sig af de lærerstuderendes praktik på folkeskolerne, og andre med interesse for området. I samarbejde med Praktiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
227 andre er allerede tilmeldt