Naturfag
0   6

Manden bag Gribskolens roboscience-lokale vinder Ørsted-medalje

På mandag bliver lærer på Gribskolen i Græsted Hans Emil Sølyst Hjerl den fjerde modtager af H.C. Ørsted Medaljen i bronze for sin gennemgribende udvikling af skolens naturfagsområde fra indskoling til udskoling både fagligt og kulturelt.

"Mottoet for Emils undervisning er Undervisningen skal være en oplevelse, hvor elevens egen undren driver læringen!", fortæller formanden for bedømmelsesudvalget i Selskabet for Naturlærens Udbredelse, Erland Andersen fra Danmarks Fysik- og Kemilærerforening.

"Emil skaber interesse og motivation for naturvidenskab og teknologi blandt børn og unge ved at koble eksperimenter og undersøgelser til fagbegreber og teori. På Gribskolen har Emil udviklet naturfagslokalerne og fået etableret et roboscience-lokale, hvor eleverne kan arbejde med programmering af Lego-mindstorms - og uge 39 er nu hvert år, på Emils initiativ, blevet en naturfagsprojektuge for skolens elever".

Det er ikke første gang, naturfagsmiljøet har fået øje på Emil Sølyst. I 2018 blev han udpeget som Årets Grundskolelærer ved Unge Forskere-konkurrencen.

Han formår nemlig at engagere de nordsjællandske elever så meget, at de deltager i både DM i biologi, Nordisk Matematikkonkurrence og Unge Forskere.

Artiklen fortsætter under banneret

Foruden bronzemedaljen med H.C. Ørsteds kontrafej modtager Hans Emil Sølyst Hjerl et rejselegat på 25.000 kr., og Gribskolen får 25.000 til for et naturfagligt projekt. Begge legater er sponsoreret af firmaet Haldor Topsøe. På skolen vil pengene indgå i planen om et væksthus, hvor eleverne kan arbejde med landbrug og vækst i forskellige miljøer.

Prisoverrækkelsen finder sted mandag aften i H.C. Ørsted Instituttet på Københavns Universitet og indledes med et foredrag om fænomenet superspredning og dets rolle i coronapandemien af professor Lone Simonsen, RUC, og professor Kim Sneppen, Niels Bohr Instituttet. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.072 andre er allerede tilmeldt