Blog
1   21

SFO - en vigtig del af skoledagen

Abonner på nyt om Jarl Falk Sabroe i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Er en kortere skoledag ensbetydende med mindre læring?

Flere skoler i Holbæk Kommune har i forbindelse med frihedsforsøget afkortet skoledagen. Betyder det så, at eleverne lærer mindre? Nej, det mener jeg bestemt ikke. Derimod styrker den kortere skoledag sfo’ernes mulighed for at lave endnu bedre fritidspædagogik. 

Og det er en vigtig del af den hverdag, som vores folkeskoler skaber for vore børn. 

Artiklen fortsætter under banneret

SFO-tiden kan sikre bedre elevtrivsel, udvikle børnenes dannelse og kulturelle forståelse og skabe nye og anderledes relationer. Børnene kan indgå i fællesskaber på tværs af klasser og mødes i andre sammenhænge end de gør i den daglige undervisning. 

Foto: Ann Diget

Min yngste datter går i SFO på Tuse Skole. Her har børn og pædagoger bl.a. haft æbleuge, cykeluge, kreauge og i denne uge står den på indianeruge. Snart er det i kunstens tegn, børn og voksne skal boltre sig.

Børnene skiftes også til at hjælpe til i caféen, her hjælper børn og voksne hinanden med at tilberede mad, dække bord og selvfølgelig også holde pause, som min datter slutter af med at sige, når jeg spørger hende, hvad de hjælper med i caféen.

“Man kan lave alt, hvad man vil”, kom det uden tøven, da jeg forleden spurgte hende, “hvad er det bedste ved at gå i SFO?”

Det skal trods alt nok tages med et gran salt, men at det er hendes oplevelse fortæller mig, at pædagogerne leverer et fantastisk tilbud.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ