Blog
0   2

Hvordan ser en mangel ud?

Abonner på nyt om Lærelyst i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

hvilke mangler skal man så lede efter når man retter en skriftlig opgave, der findes sjældent en liste(facitliste) med mulige mangler.

Hvis man vil finde en mangel, må man vide, hvordan den ser ud. I skolen er kendskab til mangler vigtig for at kunne give karakterer.

På uvm's hjemmeside står der om karakterer:

Artiklen fortsætter under banneret

"Karakteren 12" gives for den fremragende præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler og "Karakteren 7" gives for den gode præstation, der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del mangler.

Fejl og mangler

Mangel-begrebet er et af problemerne ved den nuværende karakterskala. Det der mangles, er usynligt og derfor ofte svær at håndtere. Hvis man retter en skriftlig opgave, hvilke mangler skal man så lede efter, der findes sjældent en liste(facitliste) med mulige mangler. Det samme kan gøre sig gældende i andre fag. Hvilke mangler er "ikke tilstede", når et menneske taler tysk?

I mange vurderinger sker der det, at man tæller fejl i stedet for mangler. Fejl eksisterer, er tydeligere og derfor langt lettere at registrere. Optælling af fejl, som bærende element i karakterfastsættelsen, er med til at skabe den ”angst for at begå fejl", som præger skolesystemet.

Vi skal have et karaktersystem, hvor fejl og mangler har langt mindre betydning. Det kan kun gå for langsomt. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ