Undervisningsmiljø
0   5

Ministeren: Elevers muligheder for at påvirke undervisningsmiljøet er gode nok

Overfor Radikale Venstres undervisningsordfører Lotte Rod afviser undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil at give eleverne mere direkte indflydelse på beslutninger om skoler undervisningsmiljø.

"Eleverne har allerede i dag mulighed for at påvirke deres undervisningsmiljøet i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne".

Sådan lyder undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils svar på et Radikale Venstres Lotte Rods spørgsmål om, hvorfor eleverne ikke er sikret plads i alle landets skolers og uddannelsesinstitutioners arbejdsmiljøgrupper. Lotte Rod mener at en sådan fast plads vil sikre fast dialog mellem elevernes undervisningsmiljørepræsentanterne, de ansatettes arbejdsmiljørepræsentanterne og ledelsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Men ministeren henviser til, at undervisningsmiljørepræsentanterne har krav på at deltage i møder med arbejdsmiljøarbejdsgruppen, når der behandles spørgsmål af betydning for undervisningsmiljøet, og at elevrepræsentanten har taleret på de møder. Baggrunden for, at undervisningsmiljørepræsentanten ikke er fast medlem, er blandt andet at arbejdsmiljøgrupperne har en dagsorden, der rækker ud over spørgsmålet om undervisningsmiljø, herunder spørgsmål om psykisk arbejdsmiljø og medarbejdertrivsel.

Minister: Ingen brug for krav om uddannelse til elevernes repræsentanter

Lotte Rod spurgte i samme ombæring ministeren, om hun mener, det vil være fornuftigt at forpligte skolerne til at vælge og uddanne undervisningsmiljørepræsentanter. I dag kan elevrådet udpege undervisningsmiljørepræsentanter, men hverken elevråd eller skolens ledelse eller bestyrelse er forpligtet til at gøre det, og der er heller ikke krav om at undervisningsmiljørepræsentanterne kan uddannes til tillidshvervet.

Ministerens svar er, at der allerede er muligheder for, at undervisningsmiljørepræsentanter kan komme på kursus hos Dansk Center for Undervisningsmiljø, som sidste år gennemførte undervisningsmiljøkurser for 106 elever fra grundskolen. Centeret stiller desuden håndbøger, dialogmateriale med mere til rådighed for kommunerne, skolerne, lærerne og eleverne.

"Dette udelukker naturligvis ikke, at det kan være relevant, at nogle undervisningsmiljørepræsentanter får mere information, eller at flere uddannes til deres rolle", skriverministeren dog også i sit svar til Lotte Rod.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ