Blog
0   23

Matematiklærerens glæde over skolebiblioteket - PLC

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er på skolebiblioteket man finder inspiration - ikke på skolens kontor. PLC er en power-institution i skolen, hvis den får ordentlige vilkår.

Vi fejrer Bo. Han har 50-års jubilæum. Han er skolebibliotekar. Jeg går hver dag gennem skolebiblioteket/PLC, og glæder mig over udbuddet af børnelitteratur. De farvestrålende forsider smiler til mig og hiver i min arm for at gribe ud og tage bogen ned fra hylden. Jeg går lige forbi ”voksenafdelingen” og ser lidt på faglitteraturen, og får et overskriftindblik i fag, jeg ikke selv underviser i, eller har viden om. Det er inspirerende.

Lærerne besøger ofte kontoret, men det er ikke der, man får faglig inspiration, viden og svar på undervisningsspørgsmål. Lærerarbejdet er vidensarbejde, det gælder om at følge med for udviklingen går stærkt. Jeg drømmer om en skole, hvor lærerne mødes på PLC og udvikler skolen og undervisningen, og læser opdateringer fra kontoret om rammerne.

Som matematiklærer og matematikvejleder er det fantastisk med et velfungerende PLC, for det er her jeg kan finde faglitteratur og bestille ny faglitteratur. Men det er også her jeg kan får indsigt i resten af skolens fag. Det er her man kan tale om fagdidaktik og fag. Det er her man bliver klogere som lærer. Specielt hvis man kan møde en PLC-medarbejder. Det kan vi heldigvis på min skole. Den kommunale spareiver, har desværre decimeret mulighederne mange steder. I stedet for mere kontorpersonale kunne det være godt med flere midler til PLC, for det er der det handler om skolens fag.

Bo har været lærer på Frederiksberg i 50 år. Det er en bedrift, der er så stor, at man ikke fatter det. Det er en kollega med kæmpe viden om skolen. Et engagement i skolen. Et lærerliv af de helt store. En institution i institutionen. Tillykke Bo, vi er stolte af dig og din indsats.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.251 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
728 andre er allerede tilmeldt