Blog
0   11

Blandt stjernerne strålede...

Abonner på nyt om Læreruddannelsens forening for madkundskab i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

...de lærerstuderende! 14. september holdt vi Madkundskabens Dag i Enghaveparken. Et samarbejde mellem faget madkundskab på Professionshøjskolernes læreruddannelser og Madkulturen – støttet af Rema 1000.

Dagen blev skudt i gang af blandt andre Fødevareministeren, der fik slået fagets vigtighed fast i sin åbningstale.

Og ellers skal jeg love for, at eleverne fra de 8 klasser, som kom fra hele Danmark, fik én på opleveren. De lavede smukke marcipanæbler med Mette Blomsterberg, de lavede klassisk smørrebrød med kokken Thomas Hermann. De plukkede, partede og tilberedte vildænder med vilde David, og de lavede alginat-perler med gastrofysikerne, heriblandt professor Smag: Ole G. Mouritsen. De fik serveret frisklavet blod-is af kokken Theis Brydegaard fra den to-stjernede Michelin-restaurant Alchemist, og de eksperimenterede med grønne urte-sodavand med naturens ven Mathias Skovmand. Og der var Krig i køkkenet hos mine lektor-kolleger, der bragte eleverne til krig- og krisetid gennem æstetiske udstillinger og servering af feltrationer. Sidst men ikke mindst blev der smagt og erkendt i Smagens telt, hvor de to projekter Smagens Dag og Smag for livet blev repræsenteret af strålende madkundskabslærerstuderende.

For netop de lærerstuderende strålede blandt stjernerne på Madkundskabens Dag, og uden dem ville dagen ikke have været så vellykket som den blev. De gik ind i opgaven i bogstavelig forstand med blod, sved og tårer. For rundt om medie-stjernerne knoklede de med blodige hænder med at lære eleverne at partere ænder. De underviste eleverne i, hvordan man drypper fine tårer af alginat, og de lærerstuderende arbejdede hårdt for at få alt til at køre. Der blev anrettet, tørret, ordnet, løbet, guidet rundt og undervist mange timer. De strålede af glæde, engagement og begejstring. Deres lyst til at lære fra sig lyste ud af dem, og lærerige samtaler og stjernestunder fandt sted med munde fulde af alt fra romkugler til marinerede andehjerter.

De studerendes pædagogiske og didaktiske evner blev bragt i spil i samarbejde med såvel børn som voksne og i mine øjne var de dagens største stjerner!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
826 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
475 andre er allerede tilmeldt