Boguge med gratis bøger til børn

30.000 eksemplarer af børnebogen 'Geminiforbandelsen – en episk fortælling om tis og trolddom' er sendt ud til de danske boghandler. Bøgerne bliver delt gratis ud fra den 25. september til den 2. oktober til børn mellem 9 og 12 år.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi forærer denne bog til børnene for at stimulere lysten til at læse bøger af papir. Børn bruger elektroniske medier dagen lang, men de skal også blive fortrolige med fysiske bøger og den fordybelse og ro, det giver at læse stille og roligt fra venstre mod højre i en spændende bog", siger Lone Haagerup, formand for Boghandlerforeningen og selv boghandler i Nibe, i en pressemeddelelse.

Det er tredje gang, at Boghandlerforeningen markerer Verdens Bogdag med en fejring i en hel uge, og det forlyder fra foreningen, at flere lærere allerede har lavet aftaler med deres lokale boghandel om at komme på besøg med klasser og hente en bog.

Valby-skole skal læse 42.195 sider på en uge

'Geminiforbandelsen' er skrevet af Kim Ace og udkom på Forlaget Carlsen i april. Første oplag er næsten udsolgt, og i oktober er næste bog i serien klar. Kim Ace er sanger og skuespiller og har spillet med i et utal af musicals på flere forskellige danske teatre. 'Geminiforbandelsen' er hans debut som forfatter og er skrevet under coronanedlukningen.

"Bogens hovedtema er venskabet mellem to meget forskellige drenge. Bogen handler også om den følelse mange kender, nemlig at opleve sig selv mere udenfor fællesskabet, end man i virkeligheden er. Historien er både uhyggelig og sjov, og så har hovedkarakteren et sengevæderproblem, fordi det er en almindelig lidelse for mange", fortæller Kim Ace.

De skriver bøgerne, de selv mangler

'Geminiforbandelsen' udleveres gratis til børn mellem 9-12 år, som møder op hos en boghandler i Verdensbogugen den 25. september-2.oktober. På Saxo.com og Bog-ide.dk kan bogen gratis downloades som lydbog og e-bog i samme periode. Verdensbogugen er sponsoreret af Forlaget Carlsen, Clemens Trykkeri, DBK og Boghandlerforeningen. 

Læs mere

Verdensbogugen.dk