Blog
0   27

Hvem har vores ryg, når vi bruger magten?

Abonner på nyt om Mortens mening i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Som lærer risikerer man at komme i situationer, hvor det er nødvendigt at anvende magt. Det skal vi kunne acceptere og håndtere. Hvis ikke vi kan det, må skolerne og læreruddannelsen oppe sig, og træne os og (efter)uddanne os lærere. Men for nogle er det ikke noget der sker en gang i mellem, men mere eller mindre hver dag – og det er ikke meningen eller noget vi kan holde til i længden.

Jeg kender lærere der stor set hver dag, oplever at de og deres elever udsættes for vold og andre overgreb fra elever. I disse tilfælde er det ikke nok at kunne håndtere situationen, med eller uden fysisk magt – men det er et spørgsmål om at krop og hjerne kommer i konstant vagtberedskab og det slider folk op!

Ifølge de lærere og pædagoger jeg har snakket med om dette, er der nærmest ingen hjælp at hente fra ledelserne på de berørte skoler. ”Hvis ikke du kan lide lugten i bageriet, må du finde et andet sted at være” og ”Eleverne skal være her, for dig er det et valg”, er sætninger der bliver gentaget. Det er en præmis som jeg slet ikke er med på!

Vi lærere er ikke en vare der bare kan erstattes. Der uddannes færre og færre lærere, og selvom man har fundet nødløsninger med meritlærere, og pædagoger kan vi ikke undværes. Der er behov for os, for at sikre børnene god læring og trivsel. Og der er behov for at vi har det godt, når vi går på arbejde, ellers ender det med at vi ikke kommer …!

Lederne og politikkerne skal til at steppe up, for når jobbet er svært og man tvivler på om man slår til som lærer, har vi brug for at vide at nogen har vores ryg – altså nogen med indflydelse!

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan vi får Claus Hjortdal og KL til at se og forstå dette ved jeg ikke, men hvis nogle ved det eller har ideer til at få dem til at lytte, vil jeg gerne høre mere om det.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ