Blog
0   7

”Danmark kan mere 1” – regeringens nye udspil

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har kigget lidt nærmere på regeringens nye udspil og forsøgt at blive klogere på det ikke mindst i relation til vores område.

Som det fremgår af titlen, er der tale om det første af flere udspil på det arbejdsmarkedspolitiske område.

Regeringen foreslår lavere dagpengesats for at få nyuddannede hurtigere i job. Come on – i dag får nyuddannede dimittender 13.815 kroner før skat i dagpenge om måneden, det vil regeringen sænke til 9.500 kroner!

Man har allerede forringet dagpengeperioden – mener det var i 2013 – således den nu er på to år og en sats på ca. 20.000,- brutto om måneden. Det nye udspil indeholder dog en lille forbedring. Har man været på arbejdsmarkedet i længere tid og bliver ledig, så øges den maksimale dagpengesats med cirka 5000,-  dog kun de første tre måneder.

Man tager – investerer med tid og et materielt skrabet liv på SU – ikke i en universitetsuddannelse eller fx en uddannelse til lærer for efterfølgende at gøre rent på et hotel eller komme i ”kommunalt nyttejob”. Man vil da ud og arbejde, tjene penge og bruge sin uddannelse i virkeligheden. Jo før – jo bedre!

Artiklen fortsætter under banneret

Okay – prognoserne peger på en generel mangel på arbejdskraft i årerne, som kommer. Der bliver brug for flere hænder og hoveder. En løsning er at tiltrække udenlandsk arbejdskraft – dog næppe en løsning på folkeskoleområdet. Her har vi stadig udsigt til stigende lærermangel.

Med den attitude regeringen lægger for dagen, risikerer man dog at skræmme potentiel udenlands arbejdskraft væk.

Jeg er selv tilflytter fra provinsen til København og nyder mangfoldigheden i befolkningssammensætningen, udbuddet af ”fremmede” spisesteder/pizzeriaer, den tolerante og easy way of living.

Se bare disse videoer og hvordan udenlandske studerende roser det danske samfund – mon ikke de i højere grad kunne lokkes til at blive hængende, bo og arbejde i Danmark også efter endte studier?

Illustrationen øverst. For nogle år siden fotograferede jeg min daværende kæreste – bosat på Nørrebro – ved dette skilt på en flaskecontainer. Billedet er privat, så jeg har anonymiseret det ved at fjerne hendes ellers så kønne og gode hoved.

”Regeringen vil skære i dagpenge til nyuddannede” Nyhed på DR´s hjemmeside:

https://www.dr.dk/nyheder/seneste/regeringen-vil-skaere-i-dagpenge-til-nyuddannede


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
475 andre er allerede tilmeldt