Der er stor brug for flere penge til uddannelse, siger LL's forperson Caroline Holdflod Nørgaard

Lærerstuderende glæder sig over milliarder: Der er brug for dem

Der er stor ros fra Lærerstuderendes Landskreds til regeringens planer om milliardinvesteringerne i uddannelsessystemet. Men pas på med at smøre dem for tyndt ud, siger forperson Caroline Holdflod Nørgaard.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"45.000 unge står i dag uden for uddannelse og arbejdsmarkedet. Med omprioriteringsbidraget kørte man en grønthøster over alle uddannelser. Nu er der brug for målrettede investeringer, der først og fremmest sikrer at flere børn får en god skolegang og at flere unge får en uddannelse. Der er i særdeleshed brug for investeringer i lærer- og pædagoguddannelsen, folkeskolen, FGU og i erhvervsskolerne", siger Caroline Holdflod Nørgaard, forperson for Lærerstuderendes Landskreds (LL), i en pressemeddelelse.

Tiden er inde til investeringer i læreruddannelsen, lyder det fra LL. Til oktober fremlægger de studerende og de øvrige parter i regeringens læreruddannelsesudviklingsgruppe deres forslag til en ny læreruddannelse. Og de forslag kommer til at koste penge. For en styrket folkeskole begynder med dygtige lærere, understreger Caroline Holdflod Nørgaard.

Regeringen vil bruge 2½ milliarder ekstra om året på uddannelse

"En bedre læreruddannelse er fundamentet for sammen at skabe en folkeskole, hvor flere elever lærer at læse, skrive og regne. En folkeskole, hvor undervisningen er mere varieret og praksisfaglig. Læreruddannelsen har alvorlige rekrutterings- og fastholdelsesproblemer og kvaliteten er i bund. Regeringens ambitioner for folkeskolen er dybt afhængige af en ny og forbedret læreruddannelse. Nu er tiden inde!"

LL nævner i pressemeddelelsen, at Danske Professionshøjskoler netop har meldt ud, at en forbedret læreruddannelse vil kræve en ekstra bevilling på minimum 200 millioner kroner om året.

Professionshøjskoler: En god læreruddannelse vil koste 200 mio. mere om året

De lærerstuderende nævner også, at hver tredje ny lærer bruger tre måneder på at finde deres første job. Derfor er mange dimittender afhængige af at kunne modtage dagpenge i et par måneder, og derfor er det ifølge LL ikke i orden at beskære dimittenddagpengene, som også er en del af regeringens udspil. De lærerstuderende mener, at dimittendledigheden bestemt skal være mindre, men det skal ikke ske gennem forringelser af sikkerhedsnettet.

"Du får ikke nemmere ved at finde første job ved ikke at kunne betale din husleje", siger Caroline Holdflod Nørgaard.