Onlineundervisning
0   13

Tænketank: Børn født i 2006 og 2007 har fået unødvendigt meget hjemmeskole

Alle skoleelever har været ramt af coronanedlukninger. Men årgang 2006/07 har været hjemsendt allermest og er blevet undervist online i mere end et halvt skoleår, har tænketanken Cepos opgjort. Og mener ikke, det var nødvendigt.

De skoleelever, der er 2019/20 gik i 6. og 7. klasse er dem, der har været hjemsendt allermest på grund af pandemien. Samlet er de blevet undervist online i mere end et halvt skoleår  svarende til 769 timer, har den borgerligt-liberale tænketank Cepos opgjort. 

"Selvom det er et meget voldsomt indgreb over for børnene, kan det naturligvis forsvares, hvis blot gevinsten i form af færre døde af covid-19 er stor nok. Men det er der ikke meget, der tyder på", mener specialkonsulent i den liberale tænketank Cepos Jonas Herby og henviser til internationale undersøgelser, som har vist, at skoler ikke har været afgørende for smittespredningen i det omgivende samfund.

"Regeringen var - selvom bl.a. Søren Brostrøm advarede mod at lukke skolerne - delvist undskyldt i foråret, hvor man vidste meget lidt om effekten af at lukke skoler. Men både Unicefs og European Center for Disease Controls litteraturstudier udkom allerede i december 2020 og altså  før skolerne var lukket i månedsvis. Det havde været rettidig omhu fra regeringens side, at sætte sig ind i den videnskabelige evidens, før man sendte børnene hjem fra skole", mener Jonas Herby.

Rettet 8/9: Elevernes fødselsårgang er rettet af Cepos og nu også på folkeskolen.dk, red.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt