Musik
0   2

Få professionel hjælp til klassisk musik i undervisningen

Danmarks Underholdningsorkester har netop lanceret en ny B&U-læringsportal, der giver lærerne en hjælpende hånd til at få introduceret klassisk musik for eleverne.

"Fedt med et nyt take på klassisk musik". "Meget velproduceret og -fungerende". "Det er supergodt indhold - eleverne er på!".

Sådan lyder nogle af lærerkommentarer til Danmarks Underholdningsorkesters nye læringsplatform målrettet børn og unge.

Portalen blev afprøvet på 20 skoler under coronanedlukningen, og DR oplyser, at der blev taget rigtig godt imod den. Også på musiklærernes fælles Facebookside er siden blevet anbefalet til musikundervisningen. 

Læringsplatformen er målrettet elever i 0.-8. klasse. På platformen kan man finde gratis digitale musiktimer om klassisk musik med undervisningsvideoer målrettet de forskellige klassetrin.

Artiklen fortsætter under banneret

Det finder du på opdag musikken

I SYMFONIA-videoerne kan eleverne blandt andet lære om Beethovens liv via et collage-animeret-dukketeater. De introduceres til at lave beats til Brahms og blive inspireret af streetdance til Mozart.

TANTE MUSIKAS MUSIKTIME byder på inspiration til de yngste skoleelevers første møde med den klassiske musik. Her møder de musikerne, deres instrumenter og den musik de spiller - og introduceres til node- og rytmelære.

I KLASSISKE MESTERVÆRKER præsenteres eleverne for en række af musikhistoriens store værker. Først introduceres musikken kort af en vært og herefter kan eleverne lytte til værket indspillet af Danmarks Underholdningsorkester.

Videoerne om INSTRUMENTERNE i orkestret giver en personlig og dybdegående vinkel på hvert instrument, hvor en musiker fra orkestret både giver eleverne et pædagogisk indblik i instrumentets opbygning, demonstrerer dets lyd og fortæller interessante anekdoter om sit eget forhold til instrumentet.

Originalt indhold serveret i videoer

Det er B&U projektudvikler Christine Skou og direktør Andreas Vetö, der står bag portalen 'Opdag musikken'.

Christine Skou fortæller, at man har lyttet til musiklærerne i udviklingen af materialerne.  

"Vi har talt med mange musiklærere, som udtrykker, hvor udfordrende det kan være at undervise i klassisk musik. En del af det eksisterende undervisningsmateriale trænger til fornyelse. Og hvad hjælper det, man selv er forelsket i Bach, hvis ens elever synes, han er dødkedelig? Med Opdag Musikken bestræber vi os på at skabe originalt og nutidigt materiale, der bugner af videoer og andet indhold, der er lige til at bruge i musikundervisningen", lyder det fra Christine Skou i en pressemeddelelse.  

I videoerne møder man blandt andet musikere fra Danmarks Underholdningsorkester, koncertpianisten Katrine Gislinge, solo-oboisten Henrik Goldschmidt - skaber af Goldschmidts Musikakademi - og produceren Es.

Dertil findes der yderligere god inspiration til musiktimerne med 'Tante Musikas Musiktime', podcasten 'Intermezzo' med gæster som Silja Okking og Anna Linn, introduktioner til klassiske værker, DIY-videoer og meget andet.

"Vi ønsker at løfte den klassiske musik ind i folkeskolen og på den måde sikre at børn og unge møder den i en tidlig alder. Musikken kan noget ganske særligt - den får os til at lytte, reflektere og mærke os selv og skaber rum for fordybelse og fantasi. Dette bidrager på vigtig vis til dannelsen af vores kommende generationer", fortæller Andreas Vetö.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
741 andre er allerede tilmeldt