Binturongens tis har den bedste lugt, ifølge Dyrenes Rekordbog

Ny bog om underlige væsner med sære rekorder

Blandt dyr er mennesket bedst til at svede, og vombatten presser sin lort til terninger. Sådan er der så meget, man ikke lige ved. Fx at der findes en australsk frø, der dufter af karry. Men Dyrenes rekordbog fortæller bl.a om flirt, tis og sanser.

Publiceret
Nogle guldsmede flyver op til 18.000 kilometer i deres liv

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Utrolige rekorder fra dyrenes vilde verden er blevet samlet af biolog Katharina Vester, der arbejder ved Universitetet i Oslo. Linnea Vestre har illustreret bogen, der er udkommet på Gyldendals forlag.

Bogen fortæller, at nogle guldsmede flyver op til 18.000 kilometer mellem Indien og Afrika. Og at en kamæleon kan have en tunge, der er dobbelt så lang som dens krop.

Der er eksempler på det mærkeligste scoretrick og den største slughals. Vidste du, fx at en muldvarp kan spise en orm på et kvart sekund?

Sådanne oplysninger kan du få i rekordbogen om de hurtigste, de sejeste og dem, du slet ikke vidste fandtes - en pistolreje eller en hårsækmide.