Natur/teknologi
0   3

Ny bog om underlige væsner med sære rekorder

Blandt dyr er mennesket bedst til at svede, og vombatten presser sin lort til terninger. Sådan er der så meget, man ikke lige ved. Fx at der findes en australsk frø, der dufter af karry. Men Dyrenes rekordbog fortæller bl.a om flirt, tis og sanser.

Utrolige rekorder fra dyrenes vilde verden er blevet samlet af biolog Katharina Vester, der arbejder ved Universitetet i Oslo. Linnea Vestre har illustreret bogen, der er udkommet på Gyldendals forlag.

Bogen fortæller, at nogle guldsmede flyver op til 18.000 kilometer mellem Indien og Afrika. Og at en kamæleon kan have en tunge, der er dobbelt så lang som dens krop.

Der er eksempler på det mærkeligste scoretrick og den største slughals. Vidste du, fx at en muldvarp kan spise en orm på et kvart sekund?

Sådanne oplysninger kan du få i rekordbogen om de hurtigste, de sejeste og dem, du slet ikke vidste fandtes - en pistolreje eller en hårsækmide.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.677 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
756 andre er allerede tilmeldt