Håndværk og design
0   4

Elever får indblik i murerfaget

500 elever fra 8. klasser i Hjørring arbejder i disse dage med bænk-moduler for at blive klogere på murerfaget. De små bænke skal udstilles på Sct. Olai Plads som led i DM i Skills. Planen er at engagere eleverne i faget, fordi der mangler murere.

45 af landets murermestre oplever mangel på arbejdskraft, viser tal fra Danmarks Statistik ifølge en pressemeddelelse fra EUC Nord og teglvirksomheden Egernsund Wienerberger, der stiller murstensskaller til arbejdet. Også Byggeriets Uddannelser og Hjørring Kommune står bag arrangementet.

"Vi giver de unge materialerne i hænderne og forsøger at åbne deres øjne for, at de som murere kan være detaljeorienterede, arbejde med bæredygtighed og være med til at forme Danmark gennem ikoniske byggerier. Det giver en stolthed at være med til at skabe noget, og det giver dette event også rum for", siger Kristian Holme Andersen, der er koordinator og brobygningsansvarlig på EUC Nord.

Eventet afholdes 1.-3. september, og eleverne får mulighed for at møde rollemodeller undervejs, ligesom de selv får mulighed for at have materialer i hånden og skabe.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.292 andre er allerede tilmeldt

UU-vejledernetværket er for alle, der arbejder i Ungdommens Uddannelsesvejledning eller interesserer sig for området. I samarbejde med UU-forum i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
502 andre er allerede tilmeldt