Anmeldelse Dansk indskoling
0   18

Inspirerende, kompetent og sjovt

Gode læse- og skrivekompetencer kræver, at en elev mestrer mange forskellige strategier. Her er det ikke nok med et kursus af to-tre ugers varighed, det forudsætter et samarbejde på tværs af fagene, så eleverne forstår og oplever, at strategierne skal bruges i alle fag.

Aktiv

Fakta


Titel
Aktiv

Forfatter
Lene René Nielsen

Pris
2.450,00

Type
Aktivitetsmappe

Forlag
Dansk Psykologisk Forlag


Pris
125

Type
Elevbog

"Aktiv læsning og skrivning i indskolingen" består af elevbog, plakater, aktivitetskort og lærervejledning. Grundideen med materialet er, at når alle klassens lærere underviser systematisk i læsning og skrivning i deres fag, vil flere elever udvikle deres læse- og skrivelyst og opnå vigtige færdigheder.

Artiklen fortsætter under banneret

Undervisningen har læse-skrive-modellen som udgangspunkt i planlægningen. Det betyder, at stilladsering er et vigtigt omdrejningspunkt for undervisningen i teksttyper. Eleven får aldrig stillet en opgave, som vedkommende ikke kan løse. Stilladset ændres undervejs, indtil eleven kan stå på egne ben.

Materialet støtter lærerteamet ved at give en fælles referenceramme og et fælles sprog som udgangspunkt for undervisning i faglig læsning og skrivning. Læreren bliver guidet i stilladsering og får adgang til en stor mængde differentierede aktiviteter. Det kan være: sorteringsstafet med fakta og fiktion, samtalekort, memoryløb og QR-løb. Elevbogen følger eleven fra 1.-3. klasse og er både arbejdsbog og opslagsbog. Opslagsbog, fordi eleverne her finder en oversigt over teksttyper og genrer, teksttypebeskrivelser med mere.

"Aktiv læsning og skrivning i indskolingen" er et materiale, der kan bruges af dansklærere, lærerteam og læsevejleder. Det er inspirerende og kompetent og et materiale, som kan støtte både elever og lærere til at yde deres bedste, samtidig med at det er sjovt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.590 andre er allerede tilmeldt