Debat
1   8

Vi tabte det første slag om Muhammedtegningerne. Nu er et nyt i gang

Den principielle snak om ytringsfrihed er vigtig og spændende. Men når det handler om lærernes frygt for at undervise i Muhammedtegningerne, er det på tide at få konkrete løsninger på bordet. Hvordan bekæmper vi voldsmandens veto?

Foto: Christian Marcussen

I dagens Berlingske opfordrer kommunikationschef og debattør Christian Marcussen de politiske partier, meningsdannere og tænketanke som Justitia til at begynde at komme med løsninger på problemet med, at jihadister er ved at trænge Muhammedtegningerne ud af undervisningen af danske skoleelever:

Artiklen fortsætter under banneret

"Det er særligt vigtigt nu, hvor Socialdemokratiet har varslet en større debat om emnet til efteråret. Her skal relevante aktører kunne spille ind med konkrete bud på, hvordan vi bekæmper voldsmandens veto. I den ånd vil jeg selv byde ind med følgende:

  • Der bør laves en stor, national undersøgelse af problemets omfang og karakter. Hvor mange lærere har vist tegningerne? Hvor mange vil gerne, men tør ikke? På hvilke skoler er problemet størst? I hvilke fag?
  • Regeringen bør samle de lærerforeninger, interesseorganisationer og debattører, der vil byde ind med konkrete løsningsforslag, til en drøftelse.
  • Det bør særligt diskuteres, om ikke Muhammedkrisen og den primære kilde (tegningerne og Flemming Roses tekst) skal gøres obligatorisk i grundskolen. Her må modstanderne producere bedre argumenter end at messe »metodefrihed«, når metodefriheden allerede er væk for de lærere, der gerne vil vise dem, men ikke tør.
  • Det bør vurderes, om man forsvarligt kan bede lærerne løfte denne obligatoriske undervisning, eller om undervisningen skal udføres af eksterne undervisere og/eller foregå et eksternt sted – for eksempel ved hjælp af video."

https://www.berlingske.dk/kommentatorer/vi-tabte-det-foerste-slag-om-muhammedtegningerne-nu-er-et-nyt-i-gang


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ