"Efter en hård periode med nedlukninger og hjemmeundervisning har de brug for at genetablere deres faglige og mentale robusthed i et fysisk samspil med andre unge”, siger Torben Vind Rasmussen.

Optaget på efterskolerne er rekordhøjt i år

Antallet af unge, der er startet på én af landets efterskoler, slår rekord. I alt er 31.745 unge startet efterskole efter sommerferien. Det er det højeste antal nogensinde, og det er en stigning på 3,5 procent sammenlignet med sidste år. ”To år med corona har vist, hvor meget fællesskab betyder for unge. Efter en hård periode med nedlukninger og hjemmeundervisning har de brug for at genetablere deres faglige og mentale robusthed i et fysisk samspil med andre unge”, siger formand for Efterskolerne Torben Vind Rasmussen i en pressemeddelelse. 74 procent af det nye optag på efterskolerne er startet i 10. klasse.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rekordoptag på landets efterskoler