Debat
6   13

Find børn med læsevanskeligheder, før de starter i skole.

1. klasser er for sent.

Man taler nu om en ny lov, der skal finde børn med ordblindhed i 1. klasse.

Imidlertid er der rigtig mange tegn på mulig ordblindhed, som man kan spotte før skolestart.

Jeg husker en undersøgelse, som en nu afdød kollega lavede for år tilbage, hvor hun som talepædagog arbejdede med førskolebørn med sproglige problemer. Hun opsøgte så disse børn i 3. klasse og kunne se, at mange af disse børn nu havde læseproblemer.

Der kan således meget vel være sproglige risiko-tegn som fonologiske vanskeligheder, ikke aldersvarende sprog samt grammatiske vanskeligeheder allerede i førskolealderen.

Artiklen fortsætter under banneret

Disse børn vil talepædagogen forhåbentlig have kontakt til og undervise - ikke kun vejlede forældre.

Et relevant spørgsmål til forældrene vil være om de har haft/ har sproglige problemer samt læsevanskeligheder, da disse vanskeligeheder jo kan være arvelige.

Tidlig indsats - bedre fremtid. Det har været nærmest en revolution at finde og behandle børn med hørenedsættelse tidligt.

Jeg tror på, at man skal finde og arbejde med førskolebørn, der viser tegn på mulig ordblindhed, før de starter i skole.

Jeg tror på en meneskelig og økonomisk gevinst.

Birgitte Franck

'Pensioneret audiologopæd.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.590 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.708 andre er allerede tilmeldt