Blog
0   4

Elever undersøger verden og det har de altid gjort!

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Danmarks Evalueringsinstitut har lavet en videnspakke om undersøgelsesbaseret undervisning bl.a. i grundskolen. Jeg har selv været kritisk medlæser på den, det må siges med det samme. Alligevel vil jeg tillade mig at lave reklame for den her. Videnspakken består af et vidensnotat, inspiration til undervisningsforløb, en powerpoint til faggruppemødet med refleksionsspørgsmål og en podcast der formidler refleksionerne på lyd.

Evalueringsinstituttet formidler den aktuelle og mest relevante viden på uddannelsesområdet, så den måske kan blive mere tilgængelig for praktikere. På den måde er EVAs ”Viden om” serie en måde at genopfriske sin faglighed fra læreruddannelsen og en let tilgængelig måde at sætte sig ind i noget nyt.

Jeg kan godt lide, at vidensnotatet klart giver udtryk for, at dette fænomen: ”at undersøge” ikke er nyt indenfor undervisning. Der er mange, der bruger og har brugt det i forvejen i deres undervisning. Da jeg studerede dette at ”bruge området udenfor skolen til at undervise inde i skolen”, fandt jeg materialer tilbage til 1880, om at undervise udenfor skolen. Så at tro, at man er de første, der har opfundet og reflekteret fænomenet ”åben skole”, er en arrogant tilgang til det at undervise. Det samme gælder undersøgelsesbaseret undervisning, det har altid været brugt til at undervise på mange forskellige måder. Vi bygger på generationer af læreres erfaring. Vi kan i ”Viden om” læse om de nyeste tanker, undersøgelser, ideer og udgivelser.

Brug powerpointen til jeres næste faggruppemøde, måske kan I finde ideer til undervisningen eller prøv at lytte til podcasten, næste gang du gør rent!

Oversigt:

Artiklen fortsætter under banneret

www.eva.dk/grundskole/viden-om-ubnu-grundskolen

Slides til introduktion:

www.eva.dk/grundskole/slides-om-undersoegelsesbaseret-naturfagsundervisning-grundskolen

Refleksionsspørgsmål til faggruppemødet:

www.eva.dk/grundskole/redskab-arbejdet-ubnu-grundskolen

Ideer til undersøgelsesbaseret undervisning:

www.eva.dk/grundskole/liste-ubnu-forloeb-grundskolen

Videns notat:

www.eva.dk/grundskole/viden-om-ubnu-grundskolen

Podcast:

www.eva.dk/grundskole/podcast-undersoegelsesbaseret-naturfagsundervisning-grundskolen

GOD FORNØJELSE

Husk også min bog:

www.folkeskolen.dk/1857639/eminent-didaktiktaktik


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.648 andre er allerede tilmeldt