Anmeldelse Skønlitteratur
0   11

Grævlingedage hver dag

"Grævlingedage" er en bog om skolevægring og om, hvad der kan ske, når man begynder at grave sig ned. Hovedpersonen Pelle har glædet sig til at begynde i skole. Men han bliver med tiden gradvis til en grævling, der mest af alt har brug for trygheden derhjemme i egen hule.

Grævlingedage

Fakta


Titel
Grævlingedage

Forfatter
Gro Dahle

Illustrator
Kaia Dahle Nyhus

Pris
230

Sider
48

Forlag
Jensen & Dalgaard

Når man har en lille fyr i familien, der synes, at skolen er for larmende og utryg, så har man øjeblikkeligt øjne og ører på stilke, når man får norske Gro Dahles ”Grævlingedage” i hænderne. Forfatteren er så god til nænsomt og ordentligt at behandle tunge temaer og svære følelser og har en perlerække af indtrængende og interessante  billedbøger om svære emner bag sig. Illustrationerne til ”Grævlingedage” står datteren Kaia Dahle Nyhus for, og de er holdt i mørkere og mørkere farver, alt som handlingen skrider frem. Samtidig bliver hovedpersonen Pelle mere og mere gennemsigtig, og til sidst bliver han en grævling, der bare tænker på at komme ind i sin hule under sengen.

Artiklen fortsætter under banneret

Ingen forstår ham tilsyneladende, indtil det viser sig, at Pelles far også engang var en grævling. Og så kommer der hul på bylden: Pelle fortæller om gruppearbejde, fritime, vikarer, omklædning, larmen på gangen, råben og skrigen, snakken i munden på hinanden.

”Det er ikke én ting, det er det hele", siger Pelle. Det forstår far, tænk, at far forstår! Det fører til en vigtig snak med skolen, og det har effekt. Pelle finder også frem til sin egen lille oase på (skole)biblioteket, hvor der er ro og orden, og hvor man kan sidde stille og roligt med en bog og møde voksne, man er tryg ved. En vigtig og unik funktion, som skolebiblioteker har haft igennem tiderne, og som man ikke bør give køb på, bare fordi det er blevet moderne tider med læringscentre og deslige.

”Grævlingedage” er en stærk og vigtig billedbog, der vil være god i indskolingen, men også relevant højere oppe i skolesystemet, hvis man har lyst til at arbejde med det psykologiske og billedmæssige.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.592 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
728 andre er allerede tilmeldt