Blog
7   14

Jeg blev ramt af dejavu, da jeg læste om sagen med crop tops.

Abonner på nyt om Charlotte Birk Bruun i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lige omkring da jeg startede på lærerseminariet i 1999, der gik piger i nøjagtig den samme type overdel, den hed blot ‘stumpebluse’. Sproget var ikke helt så amerikaniseret, men skolens forbud og begrundelse, var fuldstændig genkendeligt. Faktisk identisk.

Tænk at vi tyve år senere, og oven på MeToo ikke er kommet længere. Tænk at der stadig er lærere og skoleledere, bakket op af en skolebestyrelse, der i ramme alvor kan finde på at seksualisere skolepigers tøj.

Lidt vævende har jeg set mig nødsaget til, at tage en samtale med min 11-årige, der er ret glad for højtaljerede bukser og en kort t-shirt (som jeg nu har fundet ud af hedder crop top), om at de var blevet forbudt på en skole. 

Artiklen fortsætter under banneret

Hun spurgte om hvorfor, og Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at fortælle, at det var fordi nogen voksne mente, at det gjorde børn sexede. Det syntes jeg ikke, hun skulle forholde sig til. I stedet blev det til; “de er lidt skøre”.

Jeg vil gerne være nuanceret, og prøve at se det fra den anden side også. Men jeg kan ikke finde en eneste begrundelse, som vinder blot en lille smule genklang.

Det er et fortidslevn, og vi skal stoppe med det nu. Vi skulle være stoppet for tyve år siden også. Kampen om den korte bluse blev kæmpet allerede i 70’erne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.592 andre er allerede tilmeldt