Specialundervisning
0   0

Andelen af elever i specialundervisning stiger for fjerde år i træk i Aarhus

I Danmarks næststørste kommune bliver flere og flere elever henvist til specialundervisning. Ikke overraskende, men situationen kalder på nye initiativer, siger rådmand.

For fem år siden gik 3,77 procent af eleverne i Aarhus Kommune enten i specialklasse eller på en specialskole.

Siden er andelen steget hvert år, og i det nye skoleår er 4,97 procent af eleverne henvist til et specialundervisningstilbud.

Artiklen fortsætter under banneret

Ifølge rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune Thomas Medom er udviklingen ikke overraskende, men situationen kalder på initiativer.

"Vi har brug for flere penge, åbenhed og for at gøre mere af det, vi gør i dag", siger Thomas Medom i en pressemeddelelse. 

"Vi har i seks år arbejdet med Nest-klasser, hvor elever med vanskeligheder går sammen med almenelever, vi arbejder for at bygge bro mellem den almene og den specialiserede undervisning med nye mellemformer, vi arbejder fagligt og målrettet for stærke børnefællesskaber og vi ser på, hvordan vi kan styrke vores professionelle praksis omkring børnene i PPR. Det skal vi fortsat udvikle, ligesom vi er åbne for nye input til at skabe en bedre hverdag for børnene", fortsætter han. 

Stigningen i antallet af elever i specialtilbud øger skolernes egen finansiering af specialundervisningen fra 46 mio. kr. i 2020/21 til forventet ca. 70 mio. kr. i 2021/22, fremgår det af pressemeddelelsen.

I alt er 1.699 elever henvist til specialundervisning i Aarhus Kommune.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.520 andre er allerede tilmeldt