Corona
0   0

I år er flere startet i 0. klasse uden at kende skolen

Ifølge børnehaveledere har der været færre aktiviteter, der har forberedt børnene til deres skolestart på grund af coronarestriktionerne. Det svarer de i en undersøgelse fra Vive.

Skolen er en helt ny verden for de elever, der nu begynder i 0. klasse - og mere end den plejer at være.

For covid-19-pandemien har betydet, at mange af dem har været med til færre skoleforbedrende aktiviteter sammenlignet med januar og februar sidste år.

Det svarer 54 procent af tilfældigt udtrukne børnehaveledere i en spørgeskemaundersøgelse foretaget af Vive.

36 procent af børnehavelederne svarer, at niveauet af aktiviteter har været på samme niveau som månederne før corona, mens otte procent svarer, at der faktisk har været flere aktiviteter i år.

Artiklen fortsætter under banneret

69 procent af børnehavelederne svarer desuden, at der har været mindre samarbejde med skoler og fritidstilbud om børnenes overgange i år. 25 procent angiver, at der har været en tilsvarende mængde sammenlignet med januar og februar sidste år, og tre procent angiver, at der har været en større grad af samarbejde.

Undersøgelsen er udsendt til 951 tilfældigt udtrukne børnehaveledere med en svarprocent på 37 procent fra 22. marts til 12. maj 2021.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
755 andre er allerede tilmeldt