Blog
0   8

Gamle lokaler, gamle materialer og gamle lærere. Men er gammelt altid noget møg?

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Gammel eller ældre, gammelt eller slidt eller bare god gammeldags?

Gamle lærere

En kollega sagde henkastet til mig lige før skoleårets begyndelse; “bare vi ikke er ved at være for gamle.” Vi er begge i 50’erne og jeg blev overrasket. Jeg synes ikke selv, at min salgsdato er overskredet eller mine evner til at undervise og formidle hører fortiden til. Ej heller er min energi eller passion for mine fag svækket. Nuvel, jeg er ved at være blandt de ældste (målt på alder) på lærerværelset, men det gør egentlig ikke noget. Den lange erfaring giver styrke og ro. Og eleverne tror, at jeg er et sted mellem 30 - 80 år, så der er stort spillerum.

Gamle materialer

Min kollegas bemærkning fik mig til at tænke på, hvor meget gammelt materiale, der stadig findes på skolen og når jeg her skriver gammelt materiale, mener jeg selvfølgelig bøger. Altså gamle bøger. 30-40 år gode gammeldags bøger. Bøger, der indeholder billeder af unge i 80’erne og 90’erne, D-Mark, Franc og musikhistorier om Edith Piaf eller Nena. De bøger bruges ikke rigtig mere.. og dog. Selvom bøgerne er gamle og slidte findes der stadig gode tekster og billeder i dem. Jeg gemmer f.eks. en tekst med tilhørende billeder, der handler om den østrigske kunstner Hundertwasser. En let tilgængelig tekst og fine billeder. Jeg gemmer også små eventyr fra frankofone lande. Enkelt og ligetil og en kærkommen pause fra computeren. 

Artiklen fortsætter under banneret

Gamle klasselokaler

Så er der de gamle lokaler. De gamle slidte lokaler, der hænger i laser. Men det behøver jo ikke være sådan. Selvom lokalerne er gamle og slidte kan de blive pæne med vedligeholdelse. Tænk bare på alle de slotte, museer og rådhuse, der har stået i århundreder og som kommuner, politikere og fonde synes skal være en fryd for øjet og smukt og inspirerende at bevæge sig rundt i. Eleverne bruger rigtig mange timer i det gamle, slidte klasselokale. Det er her, de udfører deres arbejde, taler med deres kammerater og måske spiser deres mad. Et smukt klasselokale kunne være en smuk investering og ikke en sur udgift. Behold de gamle lærere og nogle af de gamle bøger. Men slidte, uinspirerende og uvedligeholdte, gamle klasselokaler…..det er noget møg.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
996 andre er allerede tilmeldt