Blog
0   16

Hvad glæder du dig mest til i dette skoleår?

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg glæder mig til fællesskaber, kontinuerlig undervisning, ture ud af huset, samarbejde med eksterne aktører, Big Bang, eksamener, daglig snak, nye teamkollegaer og sparring med dygtige kollegaer.

Hvert år ved skolestart stiller jeg mig selv ”Hvad glæder du dig mest til i dette skoleår, Mette”? Efter to år med corona, nedlukning, online undervisning, ingen udvikling, konstant nye retningslinjer – SÅ har jeg astronomiske forventninger til dette år.

De sidste seks år har vi haft den samme arbejdsgang og makker for naturfagene i overbygningen. I dette skoleår blev der vendt op og ned på vores vante rutiner. To fysiklærere forsvandt, og ligningen for at få 12 overbygningsklasser til at gå op blev lidt af et puslespil. Vi kom i mål, og nu er vi så småt ved at få styr på den nye konstellation i fagteamet. 

Vores første opgave er at få styr på relationerne til elever og fag. En kerneopgave som er skøn atter at løse sammen med eleverne og ikke online. Dernæst skal vi finde Dna’et i det nye fagteam. 

På tur – fagligt & socialt

Artiklen fortsætter under banneret

Vi skal ud af huset på ekskursion – både for at lære naturfag, men også for at få oplevelser og fællesskab. I onsdags var vi med to 9.klasser på Aqua – fordi vi arbejder med vand. Men det bedste ved besøget var, at se de store elever LEGE og GRINE på vandlegepladsen. Næste uge skal vi med to klasser til Sindbjerg og Stoubjerg for at se på højdekurver – fra kort til virkelighed. Men vi skal OGSÅ shoppe, lege, spille bingo og lave sangleg. 

Total WIN WIN

Så glæder jeg mig til atter at arbejde sammen med eksterne aktører. 

Vores skole er i Silkeborg, hvor vi har en læreruddannelse. Samarbejdet med underviserne og kommende lærere, der planlægger dage med forskellig naturfagsundervisning og vi kommer med eleverne. Total WIN-WIN. 

Naturvidenskabsfestival, hvor byens gymnasium inviter 6.årgang til workshop-dag, hvor gymnasiet underviser i undersøgelser, som vi ikke selv har udstyr til. Total WIN-WIN.

Mon ikke der venter et par dage til Big Bang konference fyldt med faglig forkælelse, snak og stolthed ved at være naturfagslærer i dette land. Total WIN-WIN.

Når det bliver maj og juni så bliver det eksamenstid. En tid hvor eleverne får lov til at fordybe sig og vise ALT, hvad de kan og har lært. Total WIN-WIN.

Jeg holder af hverdagen

Mest af alt glæder jeg mig til hverdagen. At skulle være sammen med eleverne dagligt og ikke mindst nogle af Danmarks dygtigste kollegaer. 

Jeg er med på præmissen om, at vi står med Corona-årgange, der har mistet – både fagligt og socialt. Nu skal vi vise, hvor dygtige vi er til kerneopgaven at være på skolen, undervise, skabe trivsel og livsduelige unge mennesker.  

Jeg er sikker på at vi står overfor et brag af en skoleår.

#Coronablivvækfrafolkeskolen

Hvad glæder du dig mest til i dette skoleår?

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.649 andre er allerede tilmeldt