Blog
0   8

Håndværk/design efter en coronatid

Abonner på nyt om Blog-værk i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange af os, har ikke haft håndværk/design i folkeskolen længe pga. den gode, gamle corona - mange af os, har nemlig ikke haft adgang til faglokaler. Nu er dette skoleår startet. Og hermed vil jeg bare lige dele nogle jublende tanker omkring kommende skoleår i vores allesammens yndlings i fag!

Juhuuu! Skoleåret 21/22 er startet, og vi er stort set blevet lovet, at vi ikke får hårde nedlukninger eller strikse retningslinjer - som selvfølgelig har været der, for at passe på os allesammen (og i særdeleshed os, som lærergruppe, som ofte har mange elever igennem et faglokale, og svært ved at holde afstand til elever, når de skal have hjælp henover høvlen eller ved symaskinen).  Men åh! Hvor er det bare dejligt, at være tilbage i de rigtige rammer for undervisningen. Hvor der dufter af træ og maling og hvor lyden af symaskiner sætter stemningen.  Jeg glæder mig personligt til at se elever få sprudlende idéer til forskellige designs, og til at introducere dem til den forunderlige verden, hvor man er faglig dygtig med sine hænder. Og hvor man kan opnå en helt zen-agtig tilstand i fordybelse og hvor man lærer en helt ny verden af muligheder at kende ved hjælp af et nyt håndværk.  Jeg glæder mig til at dykke ned i tidsperioder og til at se elever øve sig i hvad der for dem, føles som hundrede tusinde år, i at save lige på en streg.  Jeg ELSKER alle ovenstående oplevelser, og jeg elsker håndværk&design-faget.

Og vil ønske jer alle et formidabelt 21/22-skoleår - forhåbentlig uden hårde nedlukninger, alt for hårde restriktioner og med masser af elever, hvis verden åbner sig med nye metoder, læren om materialer, designprocesser. Uden for mange splinter i fingrene eller for meget udu i undertråden!

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.303 andre er allerede tilmeldt