Debat

Blågård Skole lytter til sygeplejerskerne

Sygeplejerskerne var inviteret for at fortælle om deres igangværende strejke. Vi syntes det ville være rimeligt at give dem ordet. Der blev stillet spørgsmål og udtrykt støtte. Sygeplejerskerne var tydeligt glade for invitationen - Andre skoler kunne gøre det samme.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På en travl fredag eftermiddag havde 19 kolleger fundet vej til møde i vores faglige klub for at lytte til Signe, kredsnæstformand i Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden og Rikke, FællesTR i København. Det var lummert og ufærdige årsplaner hang tungt i luften.

Ligeløn

Et emne der blev talt og spurgt ind til var selvfølgelig ligeløn, hvor store lønforskellene mellem kønnene er, og i hvor høj grad uligheden er "frosset fast" i de eksisterende lønformer. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Løn og rimelig løn

Den offentlige debat har svirret med tal. Der var stor lyst til at spørge ind til fup og fakta i de forhold. For eksempel interessant, at udbetalt overarbejde efter 2 år med Corona i mange statistikker får sygeplejerskernes løn til at se skyhøj ud. 

Konflikten handler om mere end løn

Især interessant at høre, at der under lønspørgsmålet er en række problemer, der skaber frustrationer. Ting som vi kunne nikke genkendende til: Svært at tiltrække uddannet arbejdskraft. Svært at fastholde arbejdskraft. Stress og sygemeldinger. Faldende interesse for uddannelsen. En følelse af manglende opbakning fra beslutningstagerne.

Hvor er politikerne

Der blev talt om de offentlige arbejdsgivere, og om deres ansvar for ikke at have set denne konflikt komme, samt det helt urimelige i, at der ingen forslag eller tilbud om forhandlinger kommer fra den kant, alt imens ventelisterne blot vokser og vokser.

Fortsat konflikt

Både Signe og Rikke var bekymrede over det manglende initiativ hos de offentlige arbejdsgivere. Også på det punkt minder det nok om vores fag: Det handler om mennesker, og vi gør det så godt, som vi kan, fordi vores arbejde er vigtigt for både mennesker og samfund. Men mere end to tredjedele stemte nej, og indstillingen er, at hvis der skal en konflikt til, så må det være. Konflikten bliver løbende udvidet og sygeplejerskerne føler, at de kan blive nød til at lukke stadig vigtigere funktioner - til de bliver hørt og anerkendt.

Støtte

I indlæg og afslutning udtrykte kollegerne håb om at sygeplejerskerne og ligestillingen får et boost. 

Vi talte om muligheder for at bakke op.

Der er en landsdækkende demonstration på lørdag d. 14. kl. 14 på Christiansborg Slotsplads og torsdag d. 19. er der et Købennhavner arrangement på Nytorv kl. 16.30.

Du kan læse mere om mødet på KLF net

https://klfnet.dk/nyhed/vores-strejke-handler-ikke-kun-om-loennen

Jeg håber det inspirerer til at invitere en sygeplejerske ind.

Johan

TR Blågård Skole.

Powered by Labrador CMS