Debat Leder Corona
0   6

Velkommen tilbage

Ud over at der nu endelig - traditionelt sent fredag eftermiddag - er kommet nye retningslinjer for skolen, kan vi glæde os over flere opmuntrende nyheder: Lærerne har ifølge en ny undersøgelse klaret coronaskolen rigtig godt. Halvdelen af forældrene vil nu i lyset af erfaringerne i højere grad end tidligere anerkende lærernes indsats og roser generelt undervisningen i perioden.

Forældrenes tvungne indblik i undervisningen ved køkkenbordet har åbenbart ført til nogle positive overraskelser.

Flere nye lærere får også nu støtte til den vanskelige start på skolehverdagen. Folkeskolen har set på nye lokalaftaler, der er indgået mellem lærerkredse og kommuner, og i mange er der sat konkrete tal og handlinger bag de smukke ord om at tage bedre mod nyuddannede lærere. Mentorordninger og nedsat lektionstal er det mest almindelige.

Det er også på høje tid! Tidligere undersøgelser har vist, at efter to år er hver sjette nye lærer tjekket ud af skolen igen. Det er en ordentlig mundfuld at starte med årsplaner, nye klasser, nye fag, nye kolleger og en livlig og til tider meget hektisk dagligdag.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det er svært at forstå, at de nye velkomstordninger ikke findes overalt. Det er i kommunernes interesse at holde på de nyuddannede lærere i lyset af vigende ansøgertal til læreruddannelsen. Lykkes det at få flere nye lærere til at blive i skolen, slår kommunerne to fluer med det berømte smæk. Dels giver det bedre undervisning. Dels vil lærere, der er glade for deres arbejde, fungere som ambassadører, der kan få flere unge til at søge uddannelsen i de kommende år.

Troværdige mennesker, som anbefaler noget til andre, er - som enhver sælger kan fortælle - den absolut mest værdifulde reklame, man kan få.

Der er som bekendt kommunalvalg i efteråret. Så der er en glimrende lejlighed til at stille kritiske spørgsmål til de kommuner, som hænger i bremsen. God arbejdslyst.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
461 andre er allerede tilmeldt