Blog
0   7

Man bliver lidt rundere indeni, når man får løbet en tur

Abonner på nyt om Søs Prehn i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Københavns Kommune har uden forklaring sparet BUFs deltagelse væk ved DHL stafetten. Det er en dårlig beslutning. Jeg var personligt aldrig kommet i gang med at løbe, hvis ikke en kollega havde meldt mig til stafetten - uden at spørge mig først. I dag ikke undvære mine ugentlige løbeture rundt i byen.

Min kollega havde flere minutters krampelatter over mine spørgsmål i forbindelse med, at hun havde meldt mig til DHL stafetten. Jeg ville gerne vide, hvordan man holdt både en drikkedunk og en depeche, mens man løb rundt i Fælledparken og hvis man nu skulle tisse, om der så var stillet toiletter op langs ruten. Jeg havde aldrig løbet før og tænkte, at 5 kilometer var en vanvittig lang distance. Hun mente, at jeg nok godt kunne klare mig uden både vand og toiletter. Det lykkedes hende at overbevise mig om, at det kunne være jeg skulle prøve det af. Så jeg vippede langsomt op på et løbebånd og brugte foråret på at komme i form. Og jeg lærte at klare mig en halv times tid uden vand og wc.

Det er nok omkring 8 år siden og efter jeg kom på den anden side af, hvor hårdt det er at komme i gang med at løbe, kan jeg i dag ikke undvære det. Jeg har løbet næsten hver uge lige siden, ofte flere gange om ugen.

Artiklen fortsætter under banneret

DHL stafetten ligger på et godt tidspunkt lige efter sommerferien. Sensommeren er god, fordi vejret som regel stadig kan være er lækkert og man har selv alt for travlt med at starte et nyt skoleår op til også at arrangere en fest på lærerværelset, for det er selvfølgelig eleverne, der får al opmærksomheden i disse uger. Til DHL får man en lille pause, hvor man har anledning til at have en hyggelig aften med gamle og nye kolleger. Dem, der ikke løber, kommer og hepper. Det er endda blevet endnu mere attraktivt at deltage i stafetten, efter der også er kommet et gå hold.

Udover det gør noget godt for det sociale på en arbejdsplads, tænker jeg at kommunen også burde være interesserede i, at medarbejderne holder sig i nogenlunde form. Vi skal jo arbejde til vi er mindst 69 år.

Ud over velværet i kroppen, gør en løbetur også noget godt i ens hoved. I dag løber jeg, når jeg har brug for at samle tankerne, når jeg er sur, stresset eller bare lidt for træt. Jeg kommer altid hjem gladere og med mere energi. Jeg ville ønske, nogen havde sparket mig i gang med at løbe meget tidligere, for det har været godt for mig. Så kære BUF, den vil jeg altså anbefale jer at overveje en ekstra gang.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
811 andre er allerede tilmeldt