Blog
0   17

Er du blevet vaccineret?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I morgen starter mange af landets folkeskolelever op igen efter en lang sommerferie. Hen over sommeren er de 16+ elever blevet tilbud vaccine mod Covid-19, men ikke alle har sagt “ja tak” til dette tilbud – kan det give udfordringer i klasselokalet?

Foto: Pixabay.com 

 

Forhåbentlig møder vi ind til et skoleår, hvor Covid-19 ikke kommer til at fylde lige så meget, som det har gjort i de forrige to skoleår. Alligevel bliver de ældste elever stadig tilbudt test – med mindre at de er blevet vaccineret hen over sommeren.  

Der kan være mange årsager til, at man har valgt at ens barn ikke skal vaccineres. Der kan ligeledes være årsager til, at den unge ikke selv vil. 

Artiklen fortsætter under banneret

Der hvor vores skolemæssige opmærksomhed må fokuseres, er når elever kan blive udstødt eller udskammet grundet deres valg. 

Selvom en hel del mennesker har valgt vaccinen, så er man stadig i sin gode ret til at takke nej – selvom størstedelen af os ikke kan se fornuften i det. 

 

Konsekvenser ved vaccine fravalg 

I et demokratisk land må og skal vi værne om det frie valg, selvom det i denne sammenhæng ikke virker så frit. 

I skolen kan virkeligheden for enkelte blive barsk, hvis eleven mødes med stigmatisering angående vaccine fravalg. 

Vi som lærere må, uanset om vi selv finder valget uhensigtsmæssigt, have antennerne ude i forhold til eventuelle elever, der kan blive udsat den næste tid. 

Forhåbentlig bliver det i småtingsafdelingen, men hvordan forholder jeg mig til, hvis en elev forlanger ny plads, fordi sidemakkeren ikke er vaccineret? Kan jeg samtidig, hvis jeg har en ikke-vaccineret elev i klassen, stå og undervise i det fornuftige i vaccinering, uden at optrappe en stigmatisering? 

Spørgsmålene kan hurtigt tårne sig op, og vi kan gøre os selv den tjeneste at have tænkt et scenarie eller to igennem, inden vi møder ind på job i morgen. 

Ikke for at male fanden på væggen - men for ikke at blive taget på sengen! 

 

  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.665 andre er allerede tilmeldt