Blog
0   17

Velkommen tilbage

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om få dage åbner skolerne dørene op efter en velfortjent sommerferie. Det gør uden de snærende coronabånd, men med god og sund fornuft med det vi har lært om hensyn og hygiejne. Lad os have fokus på at skabe positive og trygge rum for vores elever. Brug mine gratis opslag til at skabe et positivt rum.

Når mine elever begynder i skole igen på mandag, så bliver det med ekstra fokus på at skabe et positivt læringsrum og positive forventninger til hinanden. Det har altid været et fokus, men med coronaskolen, der stadig spøger i hukommelsen, så er der en del reparationsarbejde forud. 

Med sidste skoleårs mange hjemmeskole dage, var det rigtig svært for flere af vores elever, at vende tilbage til den sociale kontekst. De skulle over flere gange vende sig til de lange og skiftende skoledage, skiftende skemaer og lærere, savn af rutiner og klassekammerater, mange elever i små lokaler og de mange regler, når de endelig var i skole.

Artiklen fortsætter under banneret

I 21/22 skal min skole arbejde med trivselshandleplaner i klasseteams og årgangsteams, og der skal løbende evalueres og laves nye handleplaner. På baggrund af alt det, så har jeg støvet mine gamle "Tak fordi..." plakater af, så de kan blive en aktiv og positiv del af det nye skoleår fra start. De er helt jordnære og nemme at inddrage i sin undervisning. (Filen er vedhæftet og indeholder flere end de eksempler, der er vist i indlægget her.)

Hver uge får mine elever i fællesskab mulighed for at udvælge 1-2 fokuspunkter, som vi skal arbejde med i en periode, i alle fag, også i billedkunst. At være en god kammerat og en god skoleelev skal altid være gennemgående. Mine plakater er ikke rettet mod nogen bestemte fag, men i billedkunst kan de bruges i forløb om statements, lamineres og hænges op som streetart... kun din fantasti sætter grænser.

Jeg forestiller mig, at der også bliver mulighed for, at eleverne og jeg kan nominere og uddele de her opslag til elever i miniformat. De kan gives til elever, der udmærker sig særligt ved de forskellige fokusområder i perioden. Jeg holder styr på, hvem der har fået hvad, så jeg kan hjælpe enkelte elever med at leve op til deres potentiale undervejs.

Det vil være et ugentligt og tilbagevendende indslag i vores trivselstime, og jeg er sikker på, at det vil hjælpe dem til at udvikle et endnu bedre fællesskab i klassen, og endnu mere skoleglæde, ved at have fokus på det positive og forstærke det vi vil have mere af.

I er velkomne til at bruge og dele plakaterne, men de må ikke bruges til videresalg eller kommercielt uden direkte aftale med mig.

Rigtig god fornøjelse med skoleopstarten lige om lidt. Og held og lykke med det hele ;)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.729 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.595 andre er allerede tilmeldt