Blog
0   6

Opstartsaktivitet: Welcome back to school

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mangler du en idé til en opstartsaktivitet til dine engelskhold? Så læs med her. Jeg har nemlig fået inspiration fra en lignende aktivitet til danskfaget og lavede derefter min egen version til engelsk.

Jeg håber, at I alle har haft en skøn sommerferie. Er I klar til at møde jeres elever i næste uge? Uanset om det er nye eller kendte elever, så kender I sikkert det der med at ønske at starte op på en særlig måde. 

Selvom du sikkert er ivrig efter at komme i gang med årsplanen, så kan det også være rart lige at lægge ud med en eller anden hyggeøvelse. En øvelse, som naturligvis er faglig, men heller ikke alt for kompleks og uoverskuelig. 

VIA CFU - dansk udskoling på Facebook

Jeg underviser også i dansk og har her stor glæde af gruppen VIA CFU - dansk udskoling på Facebook, hvor Finn Bangsgaard og Jan Frydensbjerg deler ideer og materialer til danskundervisningen. Hvis du også underviser i dansk, så tag lige og bliv medlem - den er en guldgrube af alt, hvad (dansklærer)hjertet begærer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Anyways, jeg så denne fine opstartsøvelse i gruppen, som jeg tænkte også kunne bruges i engelsk - med modifikationer naturligvis. Jeg lavede derfor min egen version. Her kan eleverne sidde og hygge med små skriveøvelser af forskellig sværhedsgrad. 

Skriftlighed i engelskfaget fra Day One

Jeg tænker ikke, at øvelsen nødvendigvis skal stå alene. Men ofte starter jeg mine engelsklektioner i et nyt skoleår med en masse mundtlige øvelser, og i år vil jeg prøve noget andet. Så kan vi altid tale om ferien (eller alt muligt andet) på et senere tidspunkt. 

Og ja, du kan jo bruge skriveøvelserne på alle mulige andre tidspunkter også, og du er også velkommen til at redigere i min version og lave dine helt egne. 

Velkommen tilbage i skolen - og god fornøjelse!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.814 andre er allerede tilmeldt