Blog
4   17

Rigtig god arbejdslyst

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I skolen fokuserer vi på elevernes trivsel. Vi ved, hvor vigtigt, det er, at eleverne har det godt, når de går i skole. I kølvandet på coronanedlukningerne har trivselsarbejdet fået et ekstra nøk opad. Det er rigtig godt.  Men hvad med den anden store gruppe, der færdes på skolerne? Hvad med personalet?

Helt ærligt. Det har ikke været særlig sjovt at være lærer de sidste 1,5 års tid. Usikkerheden om hvor farlig den nye sygdom var og om hvornår den næste nedlukning ville komme. Udfordringen ved at skulle skærmundervise og hvordan didaktikken skulle udformes. Alt det var én ting.

En anden og faktisk værre ting har været at skulle undvære sine kollegaer. Teammøder online, information fra ledelsen online. Og sidenhen, da vi skulle møde fysisk ind, var al kollegakontakt kun i det lille team. Var man heldig, kunne man vinke til en indskolings- eller mellemtrinslærer, som stod i den anden ende af gangen.

Det har på godt jysk været ret træls!

Trivselsarbejde

Artiklen fortsætter under banneret

Nu må vi gerne være sammen igen til information, møder og hygge. Min ledelse prioriterede derfor, at vi skulle på internat med en enkelt overnatning i denne uge. To dage med faglige oplæg og gruppearbejde på tværs og en aften med god mad og et glas, grin og hygge. Giver det trivsel på arbejdspladsen? Ja så absolut. 

Samarbejdet på tværs bliver nemmere, når man har været sammen om mere end det daglige arbejde. Vi ser andre sider af hinanden og får talt med kollegaer, man stort set aldrig møder i hverdagen.

Man føler sig vigtig som medarbejder, når ledelsen ønsker at arrangere noget for os alle.

Vi får et fælles pædagogisk sprog og får flere værktøjer i den pædagogiske værktøjskasse, når vi alle har fået det samme oplæg og har arbejdet med det på kryds og tværs af den store skole, vi er.

De små ting

Skolerne har selvfølgelig ikke økonomi til at sende hele staben på internat i tide og utide. Men pengene er givet godt ud. Personale, der trives med kollegerne, kan klare mere i hverdagen og går gladere på arbejde.

Derfor er det vigtigt også at skabe trivsel i det små. Fælles meddelelser i en pause om ugen med en kop kaffe og en bolle. Fredagsbar en gang om måneden. Kreaklub, læseklub eller lignende en gang om måneden. Mulighederne er mange.

Klar til i år

Jeg kom meget træt hjem torsdag eftermiddag, men jeg var samtidig fyldt af arbejdslyst. Lyst til at prøve værktøjerne af, lyst til mere samarbejde, ja måske endda lyst til at være forsigtig optimist i forhold til at tro på, vi i år kan få et almindeligt skoleår.

Rigtig god arbejdslyst!

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.113 andre er allerede tilmeldt