Blog
0   61

4 uger uden skolearbejde

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ingen årsplaner, ingen undervisningsforløb, absolut INTET skolearbejde i denne ferie. Det har jeg ikke prøvet før. Troligt er tasken pakket med skolemateriale til alle de steder vi har ramt i løbet af sommeren, men intet er brugt – hverken skolematerialer eller pc’en.

4 uger uden AULA, uden drev, uden Meebook, uden Folkeskolen.dk. 

4 uger 100% VÆK fra arbejde og alt, hvad der vedrører folkeskolen. I mine 12 år som lærer har jeg ikke formået at lukke helt ned i en ferie. Det er første år, at jeg har haft en total nedlukning. 

Hvorfor i år? Jeg ved det ikke! 

Forskellige bud kunne være 

Artiklen fortsætter under banneret

– fordi ”Coronaskolen” og alle omstillingerne havde suget alt energi ud af mig

 – fordi jeg er ved at være så rutineret, at jeg nok skal nå mit arbejde udenfor ferien 

– fordi mit arrangement efter dette skoleår var væk pga. manglende eksamener, ingen udvikling og timevis online undervisning 

– fordi min højt elskede skoleleder har sagt op

– fordi … kom gerne med et bud i kommentaren - hvis du har oplevet samme ferie uden skolearbejde.

Hvad så nu?

Ja – nu kan jeg da sidde med følelsen af at være bagud inden vi er begyndt. For jeg har så heller ikke prøvet at begynde et skoleår og være så uforberedt. Og da jeg skal betræde lutter nye stier dette skoleår – så er der lang vej til at være på omdrejningshøjde mht. planlægning og årsplaner. Jeg klynger mig til håbet om at erfaring, rimeligt styr på klasserumsledelse og det faglige skal få mig på rette kurs. Sammen med gode, dygtige kollegaer skal hverdagen nok komme til at rulle – veltilrettelagt og professionelt / som vanligt. 

Could have, would have, should have …

Der er ingen grænser for, hvad jeg kunne have gjort, læst og udviklet i ferien i forhold til mit arbejde. Men det har jeg ikke gjort i år – og er faktisk stolt af mig selv. Stolt af at kunne lægge arbejdet helt væk og trække stikket fuldstændigt. 

Jeg skriver dette indlæg, så hvis der er andre, der sidder i samme båd – så skal du vide, at du ikke er alene. Er du nyuddannet og tænker, at du slet ikke er langt nok i din planlægning af næste skoleår, så ro på. Husk at være folkeskolelærer er kun et job. For mig har det længe været et kald, men denne sommer har fået mig til at indse, at det KUN er et job. Et job, som jeg er glad for, men ikke længere et kald.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.691 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.707 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.317 andre er allerede tilmeldt