Debat
19   33

Hov, de unge fravalgte læreruddannelsen

Det er jo foruroligende!!! Men bare rolig. En handlekraftig og nytænkende minister har allerede vist kolossal handlekraft, og taget hånd om problemet. Hun har gjort det, som vi alle har ventet på. Nedsat en arbejdsgruppe, som skal se på læreruddannelsen mhp at reformere den....

Puha, så er der jo styr på det. Så kan vi igen ånde lettet op. Ja vi kan. Altså lige bortset fra, at læreruddannelsen er blevet reformeret nærmest i en uendelighed i de sidste 20 år af den ene arbejdsgruppe efter den anden. Hver gang uden succes, for ellers er der jo ikke nogen grund til at lave den om igen året efter. Hver eneste gang jeg har praktikanter, så spørger jeg dem, hvordan det går med deres studie, og hver eneste gang siger de, at det hele er total forvirrende, for uddannelsen er ved at blive lavet om, og ingen ved noget. 

Det er nogenlunde de samme mennesker - eller mennesker med samme baggrund - som gang på gang laver om på læreruddannelsen. Og ja, heriblandt også hovedstyrelsesmedlem(mer) fra DLF, og det gør de så ikke særligt godt. På min skole er vi igang med at lave en intern uddannelse til de nye lærere, for det de kommer med fra seminarierne, er så mangelfuldt, at de slet ikke er rustet til at gå igang med lærergerningen. Så slemt er det. 

Artiklen fortsætter under banneret

Når et fodboldhold bliver ved med at tabe kampe, så skifter man spillerne og træneren ud, og prøver noget nyt. Det er måske også det, der skal til denne gang. Jeg vil anbefale, at minimum halvdelen af arbejdsgruppens medlemmer, skal være nuværende lærere, som rent faktisk ved hvordan man driver skole. Eller hvad med, at få nogle unge nyuddannede lærer ind i arbejdsgruppen, så det ikke kun er +50 segmentet, som det tit ender med at være i den slags arbejdsgrupper. Jeg vil i hvert fald holde øje med, hvem der bliver udpeget til at sidde i den nye arbejdsgruppe, og jeg vil også forholde mig til deres faktiske erfaring med folkeskoler. Har de overhovedet prøvet at undervise i folkeskolen, og hvor længe siden er det?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ