Blog
2   41

God undervisning kræver frihed og forberedelsestid

Abonner på nyt om Anne Hammer i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Lad os håbe, at næste skoleår bliver fyldt med meningsfuld og velforberedt undervisning.

Inden længe er ferien forbi, og vi skal tilbage i folkeskolen. For mit vedkommende fløj sommerferien afsted, og jeg vender tilbage med næsten genopladede batterier, hvis det da ikke var for mine egne to børn, der har sørget for, at jeg aldrig har kedet mig.

Jeg glæder mig til at komme i gang med skoleåret, som jeg tænker bliver helt særligt. Der er for første gang i mange år sket forandringer i folkeskolen. Siden coronaen skyllede ind over landet, og dermed også folkeskolen, har både forældre og beslutningstagere på en eller anden måde fået et nyt syn på skolen. Lærernes arbejde er blevet synligt for mange, efter vi er kommet helt ind i dagligstuerne. Vi har gjort os en hel masse erfaringer - både gode og dårlige - siden marts 2020. Måske er det langt om længe blevet synligt, at god undervisning kræver frihed og forberedelsestid?

Artiklen fortsætter under banneret

I den næste uge, inden eleverne starter i skole igen, glæder jeg mig til at fordybe mig i det kommende års undervisning. Jeg glæder mig til at have god tid til at forberede min undervisning, og jeg glæder mig til at finde noter og links, som jeg har gemt i løbet af sommeren som inspiration til næste skoleår.

En af de ting, jeg elsker allermest ved at være lærer, er, når jeg har tid til forberede min undervisning, og når jeg har mulighed for at tilrettelægge den sådan, som jeg finder mest meningsfuld - både for mine elever og for mig som lærer. Jeg elsker at få nye ideer og tilpasse undervisningen på en måde, som jeg tror, lige netop mine elever vil finde interessant. Derfor er det også vigtigt, at man har tillid til det, lærerne laver. At lærerne ikke får trukket mål ned over hovedet af folk, der mener at undervisning kan sættes på formel. Når tiden og muligheden er der, spirer alle de gode ideer og undervisningsforløb frem til gavn for eleverne. Undervisning, hvor der både er tænkt på relationer, differentiering, fællesskab og faglighed. Lærerne har vist, at de formår at være omstillingsparate, og når de får muligheden, kan de skabe meningsfuld undervisning for eleverne. Det håber jeg, der bliver meget mere af i næste skoleår.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ