Blog
0   23

Et kraftigt hurra for Dorte Karrebæk

Abonner på nyt om Jens Raahauge i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag fylder Dorte Karrebæk 75 år - og et kraftigt hurra i den anledning er velanbragt. Tænk, at leve i en tid, hvor hun åbner øjne for så meget, der søger at putte sig!

Dorte Karrebæk fylder i dag 75 år.

Derfor kan det ikke være en tilfældighed, at dagens kalenderblad i StormP-kalenderen lyder: " For at råbe et kraftigt hurra behøver man indre begejstring eller et par glas for meget!"

Da jeg er ganske appelsinfri, men sidder her ved mit tastatur og råber hurra, så skyldes det indre begejstring. 

Jeg hører til den generation, der mente, at dansk humoristisk satire ville få en nedtur, da Bo Bojesen stoppede på Politiken, men så tog Roald Als over og førte den bidende humoren til nye højder. Og da Arne Ungermann, Svend Otto S, Ib Spang Olsen og deres disciple gik til de evige illustratormarker, var vi mange, der frygtede at blive efterladt med en billedbogsgenre af en ringere standard. Men så indtog Dorte Karrebæk - og med hende blandt andre Lilian Brøgger og deres elever fra Designskolen i Kolding - papiret og førte den illustredede bog til nye højder, som fik børn og unge og ældre til at øjne virkeligheder, som lå i tusmørke - enten på grund af vores for smalle erfaringer eller for virksomme fortrængninger. 

Artiklen fortsætter under banneret

At Dorte Karrebæk er en gave til os formidlere, har vi søgt at vise i et skrift, som Dansklærerforeningens Folkeskolesektion har lagt på nettet i anledning af dagen.  

https://dansklf.dk/dansk

Heri findes artikler af forfattere, Dorte Karrebæk har illustreret: Nils Hartmann, Kåre Bluitgen og Oscar K, og et par formidlere, som sætter pris på de muligheder, hun giver os: Bodil Christensen og Jens Raahauge. Alle artiklerne indeholder forslag til formidling af nogle af Dorte Karrebæks øjen- og tankeåbnere.

Læs det - og bliv inspireret til at give eleverne Dorte Karrebæk som gave.

Så af den skinbarlige indre begejstring vil jeg ønske tillykke ved at skrive et stort HURRA!  

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.667 andre er allerede tilmeldt