Blog
3   12

Skoleledelse – hvad er det for en størrelse?

Abonner på nyt om Jan Thranes tegneblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg savner nogle indspark med ledelsesperspektiv her i vores – læreres og skolelederes – fælles debatforum.

På Folkeskolen.dk er afsenderne på stort set alle blogs, indlæg og kommentarer lærere. Det undrer mig, at skolelederne ikke deltager mere med meget få undtagelser og typisk ledere fra privat-/friskoler – de er trods alt en del af DLF.

Jeg er nysgerrig på at høre mere om skoleledelse.

Jeg har selv været i spil i forhold til både skolelederjobs og afdelingsledere – desværre har kandidater med en allerede afsluttet lederuddannelse i denne sammenhæng været de foretrukne. Fair nok.

Som så mange andre danskere denne sommer har også jeg fulgt europamesterskabet i fodbold  og derved også fået et lille indblik i landsholdtræner Kasper Hjulmands ledelse. Nu skal man jo være varsom med at blande forhold fra sportens verden sammen med forhold i skolens verden, alligevel er snakken i pauserne, før og efter kvalifikationskampene her på hjemmefronten også faldet på skoleledelse og skoleledere. Det er helt naturligt, da jeg bor i et område ved Amager Strand i Københavns kommune, hvor mange forældre fravælger den lokale folkeskole til fordel for en privat-/friskole.

Artiklen fortsætter under banneret

Det gik op for mig, at jeg faktisk savner nogle indspark med ledelsesperspektiv her på vores – læreres og lederes – fælles debatforum. Også gerne fra nogle af jer der er i gang med eller har afsluttet en formel lederuddannelse – hvad går den ud på og hvad har du især taget med dig?

Og hvad synes I – kære lærerkolleger – savner I også at høre om og fra skolelederne? Eller har vi en interessekonflik i skolens hverdag, som gør en givende debat her på sitet mellem os svær, måske umulig?

Fortsat god sommer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ