Blog
0   18

Pendulet svinger mod … FERIE

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvilket skoleår, hvilken omstillingsparathed, hvilken opfindsomhed og hvilken mæthedsfornemmelse af folkeskolen. I mit liv som lærer har ferien aldrig været så kærkommen. Men hvorfor lige netop i år?

Nu sidder jeg er et par dage inde i ferien, nyder familien, solen og en kold øl. Pulsen er faldet og kroppen er ved at være i ro. Det har taget flere dage at nå hertil end andre skoleår. 

Jeg har som alle andre af landets naturfagslærere ikke haft de sædvanlige april, maj og juni måneder. Ingen skriftlige eksamener, ingen mundtlige eksamener og ingen censorater. Så hvilke omstændigheder er det, der gør at FERIEN er lige netop så kærkommen i år?

Det har jeg brugt de sidste dage til at reflektere over. Hvis du også har svært ved at slippe dette skoleår og komme ned i gear, så kan jeg kun anbefale at bruge tid på at bearbejde tankerne. Det har været en brugbar proces for mig, og måske du også kan have gavn af en tur i refleksionskammeret.

De sidste halvandet år:

Artiklen fortsætter under banneret

Siden corona indtog skolen har hverdagen været præget af omskiftlighed, regler, uforståelige regler, lange mails fra ledelse med retningslinjer, lugten af sprit og et logistikmareridt krydret med alt for lidt plads – både i lokalerne og skolegården.  Denne del har været, som den har, og vi har alle gjort, hvad vi kunne for at komme igennem denne tid. Efter dage med refleksioner er jeg kommet frem til, at det ikke er disse faktorer, som har presset mig mest gennem de sidste mange måneder.

Mangel på udvikling og naturfag

En tid uden udvikling og fokus på naturfag har slået mig mere ud end jeg først lige ville være ved. To år i træk har man fra politisk side valgt, at eleverne ikke skulle afslutte deres skolegang med at vise deres viden i naturfag. Jeg kan være nervøs for, hvilken negative konsekvens dette kan få for elevernes uddannelsesvalg. Udvikling af naturfag både personligt og i fagteams har været sat på vågeblus, da alt energi er brugt på at navigere gennem corona.

Jeg håber, at hverdagen med alt det normale er tilbage efter en lang og tiltrængt sommerferie. Jeg håber på et nyt skoleår fyldt med besøg udenfor skolen, udvikling - både personligt og i fagteamet, et forår med fuld skrue på eksamen både som lærer og eksaminator. 

Uden at lyde alt for gammel – så savner jeg bare de gode gamle dage.

Personligt vil jeg trække stikket helt og først melde mig tilbage i samfundet engang i august.   

God sommer & god ferie.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.647 andre er allerede tilmeldt