Blog
0   0

Skab lige muligheder i undervisningen med indbyggede læringsværktøjer i Microsofts platform

Abonner på nyt om Microsoft Uddannelse i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Alle elever fortjener at have lige muligheder i klasseværelset, hvad enten de har svært ved at læse, skrive eller taler et andet sprog. Læringsværktøjerne i Microsofts platform kan hjælpe med til, at støtte alle elever i de programmer de allerede bruger i undervisningen

Flere af læringsværktøjerne er udviklet i tæt samarbejde med forskere indenfor læring, de er alle gratis og er indbygget i de fleste Office 365-programmer både i online og i skrivebordsversionerne – dette sikrer at de er tilgængelige for alle elever uanset behov og undgår stigmatisering hos de elever der har særlige behov. De findes også i bl.a. Edge, Flipgrid og Minecraft: Education Edition.

 

Her er en kort beskrivelse af nogle af de forskellige læringsværktøjer:

Oplæser/Forenklet læser kan hjælpe med at læse højt. Den forenklede læser giver også mulighed for bl.a. billedordbog, ordklasseinddeling, oversættelse og linjefokus.

Dikter giver mulighed for tale til tekst, og er den teknologi der danner basis for bl.a. live tekstning/undertekster. Funktionen kan også bruges til transskribering.

Tekstforslag kan slås til i Windows og foreslår ord mens man skriver.

Oversæt kan være et stærkt hjælpemiddel ikke bare til sprogfag men også i samarbejdet med elever og forældre der ikke taler dansk.

Matematikværktøjer i OneNote hjælper eleverne med at træne forskellige matematikområder, få det forklaret (og evt. læst højt) og til sidst få genereret en øvelsesquiz (gennem Forms) direkte i deres OneNote.

Reading Progress er nyeste skud på stammen og ruller i første omgang ud på engelsk. Værktøjet ligger i opgavemodulet i Teams og gør det muligt at følge elevernes læseudvikling. Se mere i videoen herunder:

 

Se meget mere om læringsværktøjerne i vores aktivitetskort og de dertilhørende instruktionsvideoer. Vi har også vedhæftet en PDF med oversigt og gode links nederst i dette blogpost.

 

Vi afholdt før sommerferien flere webinarer om læringsværktøjerne og har planer om at afholde flere når det nye skoleår er startet - hold derfor øje med vores eventkalender på: aka.ms/edudkevents

 

Tøv ikke med at kontakte os på uddannelse@microsoft.com hvis du har spørgsmål.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.079 andre er allerede tilmeldt

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.317 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.591 andre er allerede tilmeldt