Blog
5   33

Drømmen

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Nyt skoleår, nyt lokale. Og hvilket lokale.

"Nyt" lokale

Ikke alle klasselokaler er lige indbydende og inspirerende. Jeg inspicerede mit og kommende 7. klasses lokale i dag og så for mit indre blik noget helt andet - ja, man kunne vel godt kalde det ønskescenariet, drømmen om æstetiske, indstillelige og ergonomisk rigtige borde og stole, runde og firkantede opstillede i “øer”. Møblerne har hjul og kan flyttes rundt efter behov. Hjørner, afskærmede af reoler med bøger, der kan studeres og skærmvægge, hvor eleverne kan sidde med høretelefoner og lytte i ro og mag. Et lærred, et smart-board, der altid virker. Lys tilpasset de forskellige arbejdssituationer og vægge malede i rolige farver. Smukke gardiner. God plads.

Drømmen fortsætter;

lokalet er et sprog-lokale og indbyder til tanker om fremmede lande, steder, byer, mennesker og - ja, sprog. På væggene hænger billeder, kunst, fotos og landkort. Der er alskens flag, souvenirs og ting, der får os til at spørge og blive nysgerrige. Der hænger også enkelt udformede grammatiske skemaer og ofte brugte sætninger og høfligheder på mindst to sprog. Intet er hængt op med elefantsnot, men i rammer med snore og skruer i væggen. Der er spændt en wire op langs væggene til ophængning af selvproducerede postkort, digte og foldebøger. De udstillede ting på wiren kan skiftes ud så snart noget nyt er klar. Det er faktisk et fag-lokale på linie med biologi, hvor skeletter og udstoppede dyr har plads, fysiklokalet med håndvaske, kemikalier og bunselbrænder og madkundskab med gryder, bestik og emhætte.

Artiklen fortsætter under banneret

Og vi bliver ikke “forstyrrede” af andre fag i sprog-lokalet. Når eleverne skal have matematik, går de i matematiklokalet, der også er et faglokale, hvor der inspireres til tal, formler og figurer. 

Tilbage til virkeligheden

Snart er det sommerferie og når jeg kommer tilbage til lokalet er det nok stadig fyldt med gamle møbler, uddaterede kalendere, idolplakater og skabe uden låger. Væggene er grå-hvide og radiatoren er ved at falde ned. Når så sommerferien er slut, hiver jeg alt mit kultur-og sproggrej frem igen og prøver at efterligne drømmen. Lidt har også ret.

God sommerferie.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
998 andre er allerede tilmeldt