Debat
1   4

Velkommen til verdens vigtigste job

I denne podcast hylder vi alle dimittenderne! I bydes velkommen i praksis, og får gode råd til overgang mellem studieliv og job af konsulent og tidligere skoleleder Klaus Mygind og Magnus Nørgaard, som selv blev uddannet for 2 år siden.

I disse dage myldrer nydimitterede lærere ud i landet. Flere hundrede engagerede, seje lærere dimitterer fra Københavns Professionshøjskole, fulde af gejst og faglig ballast. I denne podcastepisode vil vi gerne fejre og hylde jer. Og så vil vi gerne hjælpe jer godt i vej udi praksis, så I får en god start.

Det er nemlig vigtigt, at vi passer godt på de nyuddannede. Flere børn i de kommende år betyder, at kommunerne i Region Hovedstaden allerede nu, men også i stigende grad, kommer til at mangle dygtige lærere. Der uddannes langt fra nok.  

Den gode nyhed er, at det bliver nemmere for de dimitterende at få arbejde – til gengæld har vi en opgave i at sørge for, at de har lyst til at blive i faget, og ikke uddanner sig ud af faget eller på anden vis skifter branche, som vi også ser det rundt omkring. 

Derfor skal vi tale med konsulent og tidligere skoleleder Klaus Mygind. Han har taget imod mange nyuddannede i sin tid som leder, og han vil komme med perspektiver på at være nyuddannet i praksis, og give gode råd til dig som nyuddannet – og måske også noget, du kan tage med til din nye arbejdsgiver. 

Artiklen fortsætter under banneret

Desuden taler vi med Magnus Pade Nørgaard, lærer på Rungsted skole, som selv blev uddannet i 2019. Han vil fortælle om sit møde med praksis, og hvordan han selv navigerede i det. Han vil også komme med gode råd til dem af jer, der netop er færdiguddannede og til jeres kolleger og ledere. 

Og så taler vi med Søren Frits Lybecker, som er arbejder med alumne på Københavns Professionshøjskole. Han fortæller, hvad et alumnenetværk er og hvorfor det kan være vigtigt at bevare en faglig tilknytning til dit uddannelsessted.

Du finder podcasten på alle de store podcastplatforme eller her: Velfærdsprofeten | #52: Velkommen til verdens vigtigste job (transistor.fm)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
476 andre er allerede tilmeldt