Blog
3   9

Byd ind i forhandlingerne: flere lærere - i hele landet

Abonner på nyt om Politisk: Isabella Arendt, KD i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg sidder netop nu midt i forhandlingerne. Så hvis du som læser med her har noget på hjerte, så er der alletiders mulighed for at byde ind!

Netop nu er der forhandlinger igang om udflytning af bl.a. læreruddannelserne. Der mangler lærere i hele Danmark.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Der er derfor to vigtige elementer, som skal have lige meget fokus.

 

Der skal være lærere nok!

Der skal uddannes lærere i hele landet.

 

Det er vigtigt, at en så afgørende vigtig uddannelse som lærer kan tages i hele landet. Det kan måske få nogle ind på uddannelsen, som ikke har lyst til eller mulighed for at flytte til de større byer. Drømmen om at blive lærer må netop ikke afhænger af, hvor man bor.

 

At flytte uddannelser ud og oprette nye studiepladser sikrer også, at der kommer kvalificerede lærere ud også til de mange skoler udenfor de større byer. Det er der brug for. Der kan også være lærere, som netop drømmer om uddannelse lokalt, hvor man i praktik og i sit arbejde på en mindre skole har færre elever eller tættere kontakt med lokalsamfundet.

 

Ikke alle lærere er ens og derfor skal uddannelsesmulighederne være forskellige.

 

Så langt er de fleste partier enige. Det afgørende for mig i forhandlingerne er, at der samtidig uddannes FLERE lærere!

 

Øvelsen må ikke betyde, at uddannelsespladser droppes eller placeres på steder, hvor der ikke er nogen, som søger ind. Derfor stiller vi som helt klart krav, at der skal uddannes flere lærere. Det har vi brug for i Danmark og hver enkelt skole kan også mærke, at der er brug for flere dygtige kolleger derude.

 

(Jeg sidder netop nu midt i forhandlingerne. Så hvis du som læser med her har noget på hjerte, så er der alletiders mulighed for at byde ind! Jeg læser alle kommentarer herunder og tager det med videre.)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ