Børnehaveklasse
0   4

Børnehaveklasseleder: ”Nu kan vi igen mødes med storevennerne”

Coronarestriktioner i skolerne letter, og det kan komme især de mindste elever til gavn. En børnehaveklasseleder fortæller her, at hun glæder sig til igen at blande klasser og årgange.

Efter en lang periode med mange forskellige coronarestriktioner, er der fra i dag ikke længere coronarestriktioner fra regeringen til skolerne.  Folkeskoler kan igen undervise og agere efter almindelige bestemmelser i lovgivningen, oplyser Undervisningsministeriet til folkeskolen.dk. Kommuner og skoler kan dog stadig have lokale coronarestriktioner.

Lettelsen af restriktioner betyder blandt andet, at leg og samarbejde på tværs af klasser og årgange kan genoptages. Det er noget, som de glæder sig rigtig meget til i børnehaveklassen på Ordrup Skole nord for København. Her har de noget, som de kalder "små og store venner". Der har børnehaveklasserne en ven i 3. klasse, som de mødes med en gang imellem og fx læser højt for hinanden.

"Det er verdens bedste ordning, som alle parter får noget rigtig godt ud af. Det har ikke kørt under corona, så det vil vi prøve at genoptage her op til sommerferien. Selvom der kun er 10 skoledage tilbage, så må vi nå det, som vi når", siger Lone Nielsen, børnehaveklasseleder på Ordrup Skole.

Tager også gode ting med videre fra corona

Artiklen fortsætter under banneret

Hun fortæller, at der trods alt også er kommet nogle gode ting ud af nedlukningen og restriktionerne. Forældre har nemlig ikke måtte komme med ind i klassen i perioden, og det har der været noget læring i for de mindste skolebørn.

"Det har været godt for eleverne selv at pakke deres tasker ud. Selvom nogle forældre stod på spring her til morgen for igen at komme ind i klasselokalet, så opfordrer vi dem til at lade børnene klare det selv", fortæller Lone Nielsen.

Undervejs i nedlukningen har de i børnehaveklassen på Ordrup Skole kørt forældresamtalerne virtuelt. Det er en af de tiltag, som de overvejer at fortsætte med selv efter corona.

"De samtaler med forældre, hvor det går fint, kan vi sagtens tage over Zoom. Nogle forældre vil endda foretrække det, så de ikke behøver at køre helt herud inde fra byen. Så kan både de og vi spare noget tid", siger børnehaveklasseleder Lone Nielsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Børnehaveklassen er for alle, der arbejder i eller interesserer sig for børnehaveklasser. I samarbejde med Børnehaveklasseforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
796 andre er allerede tilmeldt