Ophævelsen af de sidste coronarestriktioner giver Ordrup Skole mulighed for at genoptage en ordning, hvor børnehaveklasserne har en ven fra 3. årgang (arkivfoto).

Børnehaveklasseleder: ”Nu kan vi igen mødes med storevennerne”

Coronarestriktioner i skolerne letter, og det kan komme især de mindste elever til gavn. En børnehaveklasseleder fortæller her, at hun glæder sig til igen at blande klasser og årgange.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter en lang periode med mange forskellige coronarestriktioner, er der fra i dag ikke længere coronarestriktioner fra regeringen til skolerne.  Folkeskoler kan igen undervise og agere efter almindelige bestemmelser i lovgivningen, oplyser Undervisningsministeriet til folkeskolen.dk. Kommuner og skoler kan dog stadig have lokale coronarestriktioner.

Fra mandag kan elever igen undervises på tværs af klasser

Lettelsen af restriktioner betyder blandt andet, at leg og samarbejde på tværs af klasser og årgange kan genoptages. Det er noget, som de glæder sig rigtig meget til i børnehaveklassen på Ordrup Skole nord for København. Her har de noget, som de kalder "små og store venner". Der har børnehaveklasserne en ven i 3. klasse, som de mødes med en gang imellem og fx læser højt for hinanden.

"Det er verdens bedste ordning, som alle parter får noget rigtig godt ud af. Det har ikke kørt under corona, så det vil vi prøve at genoptage her op til sommerferien. Selvom der kun er 10 skoledage tilbage, så må vi nå det, som vi når", siger Lone Nielsen, børnehaveklasseleder på Ordrup Skole.

Tager også gode ting med videre fra corona

Hun fortæller, at der trods alt også er kommet nogle gode ting ud af nedlukningen og restriktionerne. Forældre har nemlig ikke måtte komme med ind i klassen i perioden, og det har der været noget læring i for de mindste skolebørn.

"Det har været godt for eleverne selv at pakke deres tasker ud. Selvom nogle forældre stod på spring her til morgen for igen at komme ind i klasselokalet, så opfordrer vi dem til at lade børnene klare det selv", fortæller Lone Nielsen.

Madpakkeforløb: Lav en sund madpakke til en børnehaveklasseelev

Undervejs i nedlukningen har de i børnehaveklassen på Ordrup Skole kørt forældresamtalerne virtuelt. Det er en af de tiltag, som de overvejer at fortsætte med selv efter corona.

"De samtaler med forældre, hvor det går fint, kan vi sagtens tage over Zoom. Nogle forældre vil endda foretrække det, så de ikke behøver at køre helt herud inde fra byen. Så kan både de og vi spare noget tid", siger børnehaveklasseleder Lone Nielsen.