Billedkunst
0   1

Fik du læst… det bedste fra billedkunstnetværket

Skoleåret 20/21 har stået i coronaens tegn og omvæltningerne har været mange og hyppige. Hvis du har misset en perle eller to på folkeskolen.dk/billedkunst, er det fuldt forståeligt. Derfor har vi samlet nogle højdepunkter fra det forgangne skoleår til dig her.

Artikler

Billedkunstlærernes formand: Vi er glade for, at ministeriet lyttede

Efterår og vinter var præget af debat om, hvorvidt afgangsprøverne i de praktisk-musiske fag endnu engang skulle aflyses. Afklaringen kom i februar, hvor det blev meldt ud, at årskarakteren skulle være gældende.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Kunsten er ikke kun til pynt

Lektor i billedkunst på UC Lillebælt, Knud Erik Christensen, modtog som den første nogensinde Forskningsministeriets Underviserpris. Pengene, der fulgte med brugte kan på et stort værk i billedkunstværkstedet på læreruddannelsen.

 

Billedkunstlærerne bliver bedre uddannet

Et lille lyspunkt midt i en masse corona-kaos var at flere billedkunstlærere får efteruddannelse. Antallet af lærere, som har modtaget formel efteruddannelse i billedkunst på læreruddannelsen, steg fra 34 personer i skoleåret 2017/18 til 55 personer i skoleåret 2018/19. Det skete på trods af, at antallet af lærere, som generelt modtog efteruddannelse i perioden faldt markant.

 

Blogindlæg

Børnekulturens historie er farverig

Blogger Bodil Christensen, er til daglig lektor på Professionshøjskolen UCN. Hun faldt over bogen Børnekultur i Danmark 1945 - 2020, og forklarer her hvorfor bogen må være grundbogslæsning for alle på pædagog- og læreruddannelserne.

 

Sæsonbestemt billedkunst

Lærer, blogger og faglig rådgiver Sarah Urgaard fortæller om sit ambivalente forhold til at jule-, påske- og halloweenpynt finder vej til billedkunstlokalerne. Og om de benspænd, hun sætter for sig selv for at holde fast i fagligheden.

 

Modelteater som super-kreativitetstræner

Foredragsholder, forfatter, stuntman med meget mere Martin Spang Olsen slår her et slag for at træne elevernes kreativitet ved at lade dem arbejde med modelteater. Han har selv lavet modelteater i en menneskealder, skriver han, og stiller sig villigt til rådighed, hvis man skulle have lyst til at kaste sig ud i det.

 

Anmeldelser  

Billedkunst - Håndbog til valgfag og prøve

Er du én af de billedkunstlærere, der inderst inde var rigtig glad for, at eksamen i billedkunst blev aflyst for dette års 8.-klasser? Så læs med her.

 

Bærekraftdidaktikk i kunst og håndverk

Billedkunst-lærere har længe genbrugt materialer for at få fagenes budgetter til at hænge sammen. Nu har genbrug fået sin egen didaktik, og det tager genbruget nye steder hen.

 

Praksisfaglighed i skolen

"Praksisfaglighed i skolen" har et dristigt projekt, både når det gælder grundlæggende viden, didaktiske tilgange og nye perspektiver på dannelsesbegrebet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.772 andre er allerede tilmeldt