Vi har samlet det bedste indhold fra billedkunstnetværket i det forgangne skoleår her.

Fik du læst… det bedste fra billedkunstnetværket

Skoleåret 20/21 har stået i coronaens tegn og omvæltningerne har været mange og hyppige. Hvis du har misset en perle eller to på folkeskolen.dk/billedkunst, er det fuldt forståeligt. Derfor har vi samlet nogle højdepunkter fra det forgangne skoleår til dig her.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Artikler

Billedkunstlærernes formand: Vi er glade for, at ministeriet lyttede

Efterår og vinter var præget af debat om, hvorvidt afgangsprøverne i de praktisk-musiske fag endnu engang skulle aflyses. Afklaringen kom i februar, hvor det blev meldt ud, at årskarakteren skulle være gældende.

 

Kunsten er ikke kun til pynt

Lektor i billedkunst på UC Lillebælt, Knud Erik Christensen, modtog som den første nogensinde Forskningsministeriets Underviserpris. Pengene, der fulgte med brugte kan på et stort værk i billedkunstværkstedet på læreruddannelsen.

 

Billedkunstlærerne bliver bedre uddannet

Et lille lyspunkt midt i en masse corona-kaos var at flere billedkunstlærere får efteruddannelse. Antallet af lærere, som har modtaget formel efteruddannelse i billedkunst på læreruddannelsen, steg fra 34 personer i skoleåret 2017/18 til 55 personer i skoleåret 2018/19. Det skete på trods af, at antallet af lærere, som generelt modtog efteruddannelse i perioden faldt markant.

 

Blogindlæg

Børnekulturens historie er farverig

Blogger Bodil Christensen, er til daglig lektor på Professionshøjskolen UCN. Hun faldt over bogen Børnekultur i Danmark 1945 - 2020, og forklarer her hvorfor bogen må være grundbogslæsning for alle på pædagog- og læreruddannelserne.

 

Sæsonbestemt billedkunst

Lærer, blogger og faglig rådgiver Sarah Urgaard fortæller om sit ambivalente forhold til at jule-, påske- og halloweenpynt finder vej til billedkunstlokalerne. Og om de benspænd, hun sætter for sig selv for at holde fast i fagligheden.

 

Modelteater som super-kreativitetstræner

Foredragsholder, forfatter, stuntman med meget mere Martin Spang Olsen slår her et slag for at træne elevernes kreativitet ved at lade dem arbejde med modelteater. Han har selv lavet modelteater i en menneskealder, skriver han, og stiller sig villigt til rådighed, hvis man skulle have lyst til at kaste sig ud i det.

 

Anmeldelser  

Billedkunst - Håndbog til valgfag og prøve

Er du én af de billedkunstlærere, der inderst inde var rigtig glad for, at eksamen i billedkunst blev aflyst for dette års 8.-klasser? Så læs med her.

 

Bærekraftdidaktikk i kunst og håndverk

Billedkunst-lærere har længe genbrugt materialer for at få fagenes budgetter til at hænge sammen. Nu har genbrug fået sin egen didaktik, og det tager genbruget nye steder hen.

 

Praksisfaglighed i skolen

"Praksisfaglighed i skolen" har et dristigt projekt, både når det gælder grundlæggende viden, didaktiske tilgange og nye perspektiver på dannelsesbegrebet.