Unge
0   19

Ny DR-serie om et år på efterskole

På søndag har en ny DR-serie i seks afsnit om livet på efterskolen premiere. Serien viser blandt andet, hvor hårdt sidste års nedlukning var for de unge.

Lidt udenfor Hobro på toppen af Musikbakken med udsigt over Klejtrup sø ligger Danmarks største musikefterskole.

En ny serie 'Efterskolen' følger 120 elever fra de starter til året slutter med 'store tudedag' på musikefterskolen Klejtrup.

Serien kommer blandt andet tæt på Sanna, Sofus, Samuel og Marius, som kæmper med hver deres; langdistanceforhold, kærestesorg, mobning på deres gamle skole og en hemmelig forelskelse i bedsteveninden.

Andre elever kæmper med et dårligt miljø i hjemmet pga. forældre, psykiske lidelser, manglende integration, et handicap osv.

Artiklen fortsætter under banneret

Optaget under corona

Serien er optaget sidste skoleår, hvor corona for en periode satte efterskoletilværelsen på pause, og her bliver det tydeligt, hvor hårdt det var for de unge at skulle undvære hinanden, fortæller instruktør Thora Lorentzen i en pressemeddelelse.

"I løbet af nedlukningen oplevede jeg, hvordan ensomheden påvirkede de unge, og hvor alvorligt ensomheden kan være for visse unge, især hvis de har det svært derhjemme. Det var hjerteskærende at følge med i, og da de unge så kom tilbage på efterskolen skulle man tro, at alt var godt igen, men restriktioner og adskillelsen oplevede jeg havde sig i de unge, og pressede dem", siger hun og fortsætter:

"Det vil ikke overraske mig, hvis vi kommer til at opleve senfølger af pandemien i den ungdomsårgang, den gik ud over, og jeg synes vi skal tage det alvorligt, og gøre noget for de unge".

Serien kan ses på DR3.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
740 andre er allerede tilmeldt