Corona
0   14

319 ansatte på folkeskoler er nu registreret med covid-19 som mulig arbejdsskade

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring har oprettet omkring 8.000 sager relateret til covid-19. Heraf står undervisningsbranchen for 700 sager. Anmeldelsen sker, fordi smitten sandsynligvis er opstået på jobbet – det er vigtigt, hvis der opstår senfølger.

(Artiklen er præciseret 10/6 2021 kl. 10.12)

319 ansatte på folkeskoler og lignende har i følge Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (AES) anmeldt covid-19 som arbejdsskade.  Det vil sige, at deres smitte med covid-19 højst sandsynligt er sket på deres arbejde. For mange vil det være svært at sige, hvor de er blevet smittet, men de lærere, der anmelder sagen som en arbejdsskade, har sandsynliggjort, at det nok er sket på deres arbejdsplads. At covid-19 er anmeldt som arbejdsskade er ikke ensbetydende med, at det er anerkendt som arbejdsskade. Der foreligger p.t. ikke tal for, hvor mange af den type arbejdsskader, som er anerkendt, oplyser Arbejdsmarkedets Erhvervssikring.  

Artiklen fortsætter under banneret

Det er vigtigt at anmelde covid-19 som arbejdsskade, hvis man mener, man er smittet på jobbet. Covid-19 kan føre til alvorlige senfølger - og det er derfor DLF anbefaler, at man anmelder det som arbejdsskade.

Fx blev lærer Birgitte Pohl fra Skals Skole sandsynligvis smittet i december i sin klasse, hvor en elev blev testet positiv. Lige derefter blev endnu en elev og Birgitte Pohl smittet. Ingen andre i klassen blev ramt af sygdommen. Hele klassen blev hjemsendt og Birgitte Pohl gik i isolation hjemme i sin kælder i 14 dage. Det værste var, at hendes mand var nyopereret og helst ikke skulle smittes.

Anmeld hurtigt

En arbejdsskade skal anmeldes så hurtigt som muligt og senest inden et år. Hvis man mener, at det er sandsynligt, at man er smittet på sit arbejde, er det vigtigt at få anmeldt sagen, sådan at man kan få hjælp til eventuel genoptræning eller andet, hvis det senere viser sig, at man har fået følger af sygdommen. Det er arbejdsskademyndighederne, der vurderer, om det er sandsynligt, at den sygdomsramte er blevet smittet i forbindelse med sit arbejde.


Når en sygdom er blevet anerkendt som en arbejdsskade, betyder det, at det vil være muligt at få tilkendt erstatning eller godtgørelse, hvis man senere oplever følger af sygdommen. Fx noget der kræver genoptræning.I DLF oplever konsulent Henning Sindahl, at der kommer drypvis af henvendelser om covid-19 og anmeldelse som mulig arbejdsskade.

"Vi har nok været omkring 40 sager i alt, og så er der medlemmer og kredse, der henvender sig til os med spørgsmål. Men det er jo arbejdsgiver, der anmelder til AES, så det er mest, hvis nogle har spørgsmål, at de ringer til os. Og jeg synes, at det har aftaget her på det seneste", siger Henning Sindahl.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ