Uskolet
1   14

Elev oplever pludselig indsigt under eksamen: "Klappen gik simpelthen op"

Under en afgangseksamen forleden oplevede en elev, hvad der senere blev betegnet som et "epifanisk" øjeblik. "Jamen - klappen gik bare fuldstændig op", fortalte eleven efterfølgende ude på gangen over for vennerne i klassen.

"Alt det, jeg overhovedet ikke har haft nogen som helst anelse om gennem stort set hele året, faktisk det meste af min skoletid, det kunne jeg pludselig forstå og se lysende klart, det var ekstremt mærkeligt og virkelig fedt".

Artiklen fortsætter under banneret

Selv om der tales mere om de blackoutlignende "klapper", der indimellem "går ned" i pressede situationer, får et antal elever hvert år i eksamensperioden faktisk den omvendte oplevelse, forklarer en skolepsykolog:

"Til lærer og censors store forbløffelse sker det, at eleven som ramt af lynet pludselig får gnist i øjnene og begynder at lire fagligt indsigtsfulde guldkorn af sig i et tempo, som også kommer bag på eleven selv. Vi kan kun forklare det som en slags åbenbaring".

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ